Tokyo Olimpiyatlarindan Madalyasiz Dönen Kerem Kamal'in Hedefi Paris Olimpiyatlari

2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda grekoromen 60 kiloda Türkiye’yi temsil eden Manisali güresçi Kerem Kamal, olimpiyatlarin sona ermesiyle birlikte memleketi Manisa’ya döndü.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, Kerem Kamal’i makaminda agirlayarak milli güresçiye çiçek takdim etti. Öztürk, Kerem’in ilk kez katildigi olimpiyatlardan önemli bir tecrübeyle döndügünün altini çizerek, "Kerem kardesimiz çok genç ve gelecegi parlak bir güresçimiz. Onun Tokyo’da yarismasi, ülkemizi ve sehrimizi temsil etmesi bize büyük gurur verdi. Sansiz bir olimpiyat geçirdi. Sporda bunlar var. Basariya giden yolda tecrübe ve heyecan önemli bir faktör. Birçok olimpiyat sampiyonu olan sporcular da ilk olimpiyatlarinda tecrübe elde ettikten sonra sonraki olimpiyatlara katilarak hedeflerine ulasmislardir. Sporcumuza inancimiz ve güvenimiz sonsuz. Yilmadan, moral bozmadan daha çok çalismali. Kerem’in edindigi bu büyük tecrübeyle çok iyi çalisarak Paris 2024’te madalya elde edecegine yürekten inaniyoruz." dedi.

Tokyo 2020’den iyi dersler çikardigini belirten milli güresçimiz Kerem Kamal ise, "Olimpiyatlara katilma hedefimi gerçeklestirerek ilk hedefime ulastim. Insallah bundan sonrasi madalya olacak. Daha yolun basimdayim. Çok çalisarak bana inananlari mahcup etmeyecegim. Bizleri hiç yalniz birakmayan ve her daim basarili olmamiz için gece gündüz demeden destek veren Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na çok tesekkür ederim. Ayni sekilde her zaman yanimda olan Il Müdürümüz Yunus Öztürk’e ayrica tesekkür ederim. Iki ay sonra Norveç’te yapilacak Dünya Sampiyonasi var. Ilk hedefim orada sampiyon olmak. Daha sonra da Paris 2024 Olimpiyatlari’nda madalya hayallerime ulasmak istiyorum." diye konustu.

Kaynak: İHA