Tokyo 2020'De Mücadele Edecek Paralimpik Milli Sporcularin Ilk Kafilesi Japonya'ya Ugurlandi

Gençlik ve Spor Bakanligi Egitim Arastirma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk: 'Türkiye tarihindeki en yüksek kafile sayisiyla yola çikiyoruz' Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan: 'Hedefimiz en iyi sekilde ülkemizi temsil etmek'.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da 24 Agustos-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 16. Yaz Paralimpik Oyunlari'nda mücadele edecek golbol milli takimlari ile görme engelli milli judoculardan olusan ilk kafile, Esenboga Havalimani'ndan törenle ugurlandi.

Havalimaninin VIP bölümünde gerçeklestirilen törene Gençlik ve Spor Bakanligi Egitim Arastirma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan, Ankara Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Çelik ile sporcu aileleri katildi.

Egitim Arastirma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk, burada yaptigi açiklamada, Tokyo'ya gidecek ilk kafilede 29 sporcunun yer aldigini söyledi.

Uzun yillar yaptiklari çalisma ve emek sonucu bu noktaya geldiklerini anlatan Öztürk, "Güçlü bir kafilemiz var. Türkiye tarihindeki en yüksek kafile sayisi ile yola çikiyoruz. Su anda ilk kafilemiz Golbol Milli Takimi ile Judo Milli Takimi. Sporcularimiz oraya vardiklarinda Moriyama'ya geçecek ve antrenmanlarina orada devam edecek." dedi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan ise paralimpik oyunlari tarihinde Türkiye'ye altin madalya getiren ilk federasyon olduklarini animsatarak, "Bu bize moral vermekle birlikte ayni zamanda sorumluluk da veriyor. Tokyo 2020'ye daha iyi hazirlandigimizi düsünüyorum. Kovid-19 salginina ragmen çok çalistik. Hedefimiz en iyi sekilde ülkemizi temsil etmek." diye konustu.

Erkek Golbol Milli Takimi Kaptani Hüseyin Alkan da paralimpik sporcular olarak her geçen gün çogaldiklarini dile getirdi.

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari'na bir öncekinden daha fazla sporcuyla katildiklarina dikkati çeken Hüseyin, "Tokyo 2020'de olimpik sporcularimizin tarihimizde ilkler yasattigi bu dönemde, bizler de paralimpik sporcular olarak bayragimizi daha ileriye tasimak istiyoruz. Basarili sonuçlarla dönecegimize olan inancimiz tam." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA