Paralimpik Oyunlari Için Ilk Kafile Tokyo Yolcusu

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari için Golbol Kadin ve Erkek Milli Takimi Esenboga Havalimani’ndan yola çikti.

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari için geri sayim sürerken, oyunlarda mücadele edecek Golbol Kadin ve Erkek Milli Takimlari ile görme engelli milli judocular bugün Tokyo’ya Esenboga Havalimani’ndan hareket etti. Japonya’nin baskenti Tokyo’da 24 Agustos-5 Eylül tarihleri arasinda düzenlenecek 2020 Paralimpik Oyunlari’nda mücadele edecek Golbol Kadin ve Erkek Milli Takimlari ile görme engelli milli judocular, Tokyo’ya vardiktan sonra hazirliklarini Moriyama sehrinde sürdürecek.

Türkiye’nin paralimpik oyunlari tarihinde en fazla sporcuyla temsil edilecegi Tokyo 2020 Olimpiyatlari’nda Türkiye’yi temsil Görme Engelliler Federasyonu’na bagli Golbol Kadin ve Erkek Milli Takimlari ile judo dalinda ülkemizi temsil edecek milli sporcular söyle: "Kadin Golbol Milli Takimi; Sevda Altunoluk,Reyhan Yilmaz, Seydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk, Kader Çelik, Fatmagül Güler, Erkek Golbol Milli Takimi; Ekrem Gündogdu, Tuncay Karakaya, Tekin Okan Düzgün, Ebubekir Siddik Kara, Hüseyin Alkan, Abdullah Aydogdu, Judo;Ecem Tasin Çavdar, Zeynep Çelik, Duygu Çete Artar, Raziye Uluçam, Recep Çiftçi."

“Insallah her sey yolunda gider ve insallah basaririz”

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlarinda hedeflerinin Türk bayragini dalgalandirmak oldugunu aktaran Golbol Kadin Milli Takimi Oyuncusu Seydanur Kaplan, “Çok çalistik bir yila yakindir çalisiyoruz. Yeni bir takim sayiliriz, çok heyecanliyiz ama çok emek harcadik. Oraya bayragi dalgalandirmak için, istiklal marsini okutmak için gidiyoruz. Insallah her sey yolunda gider ve insallah basaririz” diye konustu.



“Her geçen gün sayimiz artiyor”

Golbol Erkek Milli Takimi Oyuncusu Hüseyin Alkan, “Her geçen gün sayimiz artiyor. Tokyo 2020 paralimpik oyunlarina da daha önceki paralimpik oyunlarindan daha fazla sporcuyla katiliyoruz. Tokyo 2020’de olimpik sporcularimizin tarihimizde ilkleri yasattigi bu dönemde paralimpik sporculari olarak bu bayragi daha ileriye tasimak istiyoruz” dedi.



“Bizde en iyi sekilde tarih yazmaya devam edecegiz”

Katildigi turnuvalardaki basarisini Tokyo 2020 Paralimpik Oyunlari’nda da temsil edecegini belirten Judo Milli Takim Oyuncusu Zeynep Çelik, “Paralimpik oyunlarina ilk defa katiliyorum ve bundan dolayi çok heyecanliyim. Ülkemi dünya sampiyonasinda ve Avrupa sampiyonasinda temsil ettigim gibi Tokyo 2020 Paralimpik oyunlarinda da en iyi sekilde temsil edecegime inaniyorum. Olimpik sporcularin tarih yazdigi gibi paralimpik sporculari olarak bizde en iyi sekilde tarih yazmaya devam edecegiz” ifadelerini aktardi.

“2016 yilinda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde takim sporlarinda ilk altin madalya alan federasyon biz olduk”

2016 Paralimpik Oyunlari’ndaki basarilarinin devaminin gelecegini aktaran Tükiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan, “2016 yilinda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde takim sporlarinda ilk altin madalya alan federasyon biz olduk. Tabii bu bize önemls bir destek vermenin yaninda bir sorumlukuk verdi. 2020’ye daha iyi hazirlandigimizi düsünüyoruz. Bir pandemi süreci yasadik ve bu pandemi sürecinde çok çalistik. Pandemi sürecini iyi atlatmaya ve sporcularimizin motivasyonunu olumlu sekilde gidermeye çalistik. 2020 için hedefimiz 2016’daki basarilarin üzerine çikarak ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek, Istikal Marsimizi okutmak ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu olarak tarihi yasayan degil tarihi yazan bir federasyon olarak tarihe geçmek istiyoruz” degerlendirmesini yapti.

“Güçlü bir kafilemiz var”

Kalabalik bir kafilenin yola çikacagini belirten Egitim Arastirma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk, “Moriyama belediyesine gidiyor kafilemiz. Çok uzun yillarin emegi, birikimi, azmi bu noktaya kadar geldik. Güçlü bir kafilemiz var. Toplamda Türkiye tarihindeki en kalabalik kafile sayisiyla yola çikiyoruz. Su anda ilk kafilemiz 29 kisiden olusan Golbol ve Judo alaninda antrenmanlarini Moriyama Belediyesi’nde sürdürecekler. Ana kafilemize Agustos’un 20’sinde katilarak bu sanli bayragi güçlü bir sekilde dalgalandirmaya devam edecekler. Biz onlara öncü çalismalarinda basarilar dilerken bizleri karsilayacak olmalarindan dolayi sükranlarimizi sunuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA