Olimpiyat Kafilesi, Yurda Döndü

Tokyo Olimpiyatlari’nda mücadele eden sporcular yurda döndü. 13 madalya ile olimpiyatlardaki en fazla madalya kazanilan organizasyondan dönen sporcular, havalimaninda coskuyla karsilandi.

Olimpiyatlarda mücadele eden milli sporcular yurda döndü. Evin Demirhan, Süleyman Karadeniz, Süleyman Atli, Taha Akgül, Dilara Bozan, Yasemin Adar, Osman Göçen, Ugur Aktas, Serap Özçelik Arapoglu, Meltem Hocaoglu Akyol, Merve Çoban, Ali Sofuoglu, Meryem Erdogan, Buse Naz Çakiroglu ve Eray Samdan’in yani sira, antrenörler, teknik ekip ve federasyon baskanlarinin yer aldigi kafile, havaalaninda coskuyla karsilandi. Sporculara terminal girisinde çiçekler verilirken, madalya kazanan isimler, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Buse Naz Çakiroglu: “Vize alamayan takimdan, madalya alan takima döndük”

Boksta kazandigi gümüs madalya ile, bu bransta Türkiye’ye ilk madalya getiren isim olan Buse Naz Çakiroglu, herkese tesekkür ederken, “Çok uzun bir süreçti. Hem hazirlik hem de Tokyo’daki sürecimiz çok uzundu. Büyük bir basari elde ettik ve 13 madalya kazandik. 2024 için de önemliydi bu. Benim tek hedefim bundan sonraki Avrupa, Dünya ve Olimpiyat sampiyonlugu. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne, Ali Koç’a, federasyon baskanimiza, herkese çok tesekkür ediyorum. Basin mensuplarina da çok tesekkür ediyorum. Çok heyecanliyim. 2024 Paris’te kadin ve erkek esitligi ön planda olacak. Kadin boksunda vize alamayan takimdan, madalya alan takima döndük. Bu zamana kadar ki en fazla madalyayi kazandik. Herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yasemin Adar: “Mutlu ve gururluyum”

Güreste kazandigi madalyayla tarihe geçen bir baska sporcu Yasemin Adar da mutlu oldugunu ifade ederek, “Bronz madalya kazandim. Türk kadin güres tarihinde ilk madalya. Eminim ki arkadan gelecek olan arkadaslarimiz, bunu gelistirecek. Çok mutlu ve gururluyum. Biz hedefimiz madalya demistik. Bu olimpiyatlar ilklerin olimpiyatlari oldu ve tarihe geçecek. Birçok bransta ilk madalyalar alindi. Teknik ekibimize, antrenörlerimize, herkese çok tesekkür ederim” açiklamasini yapti.

Taha Akgül: “Kendi adima talihsiz bir durum oldu”

Olimpiyatlardan bronz madalya ile dönen güresçi Taha Akgül de, tarihi bir olimpiyat yasandigini ifade ederek, “Toplamda 13 madalya aldik. Güres adina 3 bronz madalya geldi. 3 sporcu da altin madalyaya yakin isimlerdi ama maalesef bronz madalya oldu. Kendi adima talihsiz bir çeyrek final maçi geçirdim. Ilk kez yenildigim bir maçta yorulmadim. Bana da yakismadi bu. Yenebilecegim bir sporcuya yenildim. O da olimpiyat sampiyonu oldu. Ama bu ikinci olimpiyat madalyam oldu. Sakatlik geçirdim, ameliyat oldum, araya pandemi girdi. Sadece Avrupa Sampiyonasi’na katildim. Burada sampiyon olup, ardindan olimpiyat 3.’sü olmak, bana göre basarili bir durumdur. Bakanimiza da tesekkür ediyorum. Bütün sporcularin yanindaydi. Sizler de bu olimpiyatta hepimizi gündeme getirdiniz, basin mensuplarina da tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi. Sporcular daha sonra toplu fotograf çektirip alandan ayrildi.

Kaynak: İHA