Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Erdogan Türkiye'nin Okçuluktaki Basarisini Degerlendirdi Açiklamasi

'Bundan sonra Türkiye, olimpiyatlarda okçuluktan bir degil, birkaç madalya alan, bir süre sonra Güney Kore'yi tahtindan edip beste bes yapan ülke olacak insallah'.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, "Bundan sonra Türkiye, olimpiyatlarda okçuluktan bir degil, birkaç madalya alan, bir süre sonra Güney Kore'yi tahtindan edip beste bes yapan ülke olacak insallah." dedi.

Erdogan, Vav Tv'de yayinlanan programda yaptigi konusmada, okçuluk bransinda Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda altin madalya kazanan Mete Gazoz'un basarisiyla gurur duyduklarini belirtti.

Okçulukta psikolojinin, moral motivasyonun çok önemli oldugunu ifade eden Bilal Erdogan, "Mete'nin basarisinin büyük bir basari oldugunu anlatmam lazim. Yasi 22, bundan sonra insallah nice olimpiyat oyunlarinda yarisir ve ayni basarilari tekrar eder. Mete'nin aldigi madalya, ata sporumuz olan yeni bir dalda, ülkemizin madalya kapisini aralamasinin habercisidir. Insallah tüm branslarda çok daha fazla madalya almayi ümit ediyoruz." diye konustu.

Erdogan, 2012 yilindan bu yana Okçular Vakfi olarak Türkiye'de geleneksel okçuluk rüyasinda büyük mesafe aldiklarini ifade etti. Erdogan, vakif göreve basladiginda Türkiye'de 3 bin civarinda faal lisansli okçunun oldugunu, bugün bu rakamin muhtemelen 20 bini geçtigini dile getirdi.

Kulüp sayisini, tesislesmeyi, Türkiye'nin uluslararasi müsabakalarda aldigi madalyalari dörde, bese katladiklarini anlatan Bilal Erdogan, bu basarinin sadece Okçular Vakfi'nin degil, federasyonun ve köklü okçuluk kulüplerinin toplu, çok yönlü çalismasinin neticesi oldugunu aktardi.

Okçuluktaki basarinin sürecegini vurgulayan Bilal Erdogan, sunlari kaydetti:

"Son 7-8 yildir güçlenen altyapi, Mete'nin basarisiyla enerji kazanacak, kendini yukari tasiyacak. TRT'de yayinlanan 'Tozkoparan' dizisiyle de ivme yakalandi. O zaman, spor kulüpleri 'bize yerlerimiz yetmiyor' sikayetiyle geldi. Ekipman pahali, onu nasil ucuzlatabiliriz, bu mücadele devam ediyor. Mete'den sonra yeni bir ivme ve yüklenme olacak ama bunun sonu bereket ve daha fazla sportif basari olacak. Güney Kore geleneksel okçuluk anlaminda bizimle akraba bir gelenek. Türklerin Mançurya bölgesinde oldugu dönemde o sirri paylasmisiz. Onlarin geleneksel yayi ile bizim geleneksel yayimiz birbirine çok benziyor, bu kadar mesafeye ragmen. Güney Kore daha önceki olimpiyatlarda 4 altin vardi, hepsini aldi. Bu olimpiyatlarda 5 altin vardi, 4'ünü aldi. Biz potaya girdik ve altini almis olduk. Bundan sonra Türkiye, olimpiyatlarda okçuluktan bir degil, birkaç madalya alan, bir süre sonra Güney Kore'yi tahtindan edip beste bes yapan ülke olacak insallah."

Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan, cografya itibariyle geleneksel sporlari aticilik, güres ve binicilik olarak üçe ayirdiklarini, bu üç omurga üzerinde Türkiye'de geleneksel sporlarin gelismesi için çalistiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA