Besiktas'tan Abdullah Avci Açiklamasi

Besiktas Kulübü, Teknik Direktör Abdullah Avci’ya yasal faizleriyle birlikte 20 milyon 12 bin 192 TL’lik ödeme yaptiklarini ve hukuki sürecin devam ettigini açikladi.

Siyah-beyazli kulüp, eski teknik direktörü Abdullah Avci’nin alacagiyla ilgili Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açiklama yapti. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"15 Nisan 2021 tarihli KAP açiklamasinda belirttigimiz üzere, Futbol A Takimimiz eski Teknik Direktörü Sn. Abdullah Mucip Avci tarafindan açilan feshin haksizliginin tespiti ve mahrum kaldigi fesih tazminati ile yargilama giderinin Sirketimizden tahsili konusunda, Uyusmazlik Çözüm Kurulu tarafindan; yapilan feshin haksizliginin tespitine, dava kabulü ile 17.340.000 TL fesih tazminatinin fesih tarihi olan 29.01.2020 tarihinden itibaren fiili ödeme tarihine kadar isleyecek yasal faiziyle birlikte davalidan (Sirketimiz) alinarak davaciya verilmesine ve 520.200 TL yargilama giderinin davalidan alinarak davaciya verilmesine Tahkim Kurulu’na müracaat yolu açik olmak üzere karar verilmisti.

TFF tahkim kurulu kararini da dikkate alarak, karsiligi UEFA tarafindan Sirketimiz adina gönderilen Sampiyonlar ligi katilim bedelinden alinmak üzere, söz konusu dosyaya yasal faizleri ile birlikte toplam 20.012.192 TL ödeme yapmis olup, anilan karar ve yapilmis olan ödeme ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir."

Kaynak: İHA