Belaruslu Atlet Tsimanouskaya'dan Örnek Davranis

Belaruslu atlet Krystina Tsimanouskaya 2019 Avrupa Olimpiyatlari’nda kazandigi gümüs madalyayi açik artirmaya çikardigi ve 18 Agustos’a kadar sürecek olan artirmadan elde edilen gelirin Belaruslu sporculara destek için Belarus Spor Dayanisma Vakfi’na aktarilacagi belirtildi.

Ülkesini temsil etmek için bulundugu Tokyo Olimpiyatlari’nda teknik ekibini elestirdigi için Belarus’a geri gönderilmek istenen ve aldigi insani vize ile Polonya’ya siginan Krystina Tsimanouskaya, 2019 yilinda Belarus’un baskenti Minsk’te düzenlenen Avrupa Olimpiyatlari’nda 100 metre kosu yarisinda kazandigi gümüs madalyayi açik artirmaya çikardi.

Tsimanouskaya, madalyayi eBay adli çevrimiçi alisveris sitesinde satisa çikardigini sosyal medya hesabindan duyurarak, "Belarus’taki 9 Agustos 2020 tarihinden sonraki olaylarda çok sayida sporcu zarar gördü, bu yüzden görüslerinden ve tutumlarindan dolayi zarar gören sporculari desteklemek amaciyla Avrupa Olimpiyatlari ikincilik madalyami açik arttirmaya çikarmaya karar verdim" dedi.

Açik artirmaya 5 bin dolardan çikarilan madalya için birkaç saat içerisinde yapilan teklifler 20 bin dolara ulasirken, açik artirmanin 18 Agustos aksami sona erecegi belirtildi. Satistan elde edilecek gelirin ise görüsleri nedeniyle Belarus’ta baskiya ugrayan sporculari destekleyen Belarus Spor Dayanisma Vakfi’na aktarilacagi belirtildi

Kaynak: İHA