Olimpiyat Sampiyonu Busenaz Sürmeneli'nin Evinde Altin Madalya Sevinci

Milli sporcunun annesi Songül Sürmeneli:'Her yumruguna bir duam oldu. Kizim sonuçta basardin, alnindan öpüyorum'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari kadinlar boks 69 kiloda Çinli rakibi Hong Gu'yu maglup ederek altin madalyanin sahibi olan milli sporcu Busenaz Sürmeneli'nin annesi Songül Sürmeneli ve ikiz kardesi Tugçenaz Sürmeneli, final maçinin ardindan büyük sevinç yasadi.

Anne Songül Sürmeneli, Türk bayraklari ile süsledikleri Trabzon'un Ortahisar ilçesine bagli 2 No'lu Besirli Mahallesi'ndeki evlerinde basin mensuplarina yaptigi açiklamada, final maçi sirasinda çok heyecanlandigini ve duygu dolu anlar yasadigini söyledi.

Gözyaslarina hakim olamadigini ve sürekli dua ettigini anlatan Sürmeneli, "Her yumruguna bir duam oldu. Kizim sonuçta basardin, alnindan öpüyorum. Namaza abdest nasil sartsa, size de olimpiyat madalyasi o sekilde sartti. Çünkü o kadar istediniz, çalistiniz, kazandiniz. Olimpiyat annesi olarak bütün olimpiyat sporcularini tebrik ediyorum." diye konustu.

Sürmeneli, kizinin kazandigi açiklanana kadar olimpiyat sampiyonluguna inanamadigini aktararak, "Yine de o elini havaya kaldirip 'Buse'nin tarafi kazandi' diyene kadar inanamadik. Çünkü orasi olimpiyat. Orada Türk olmanin, Müslüman olmanin gururunu yasamak için sonunu görmek zorundayiz. Sevinmedik, sadece gözyasimizla duamizi okuduk. 'Elhamdülillah' dedik, inandik ve inancimiz da yerini buldu." ifadelerini kullandi.

Maç saatine kadar zamanin geçmek bilmediginin altini çizen Sürmeneli, sunlari kaydetti:

"Günlerdir uykusuzum. Günlerdir sagligimi bozmamak için savastim. Kizima madalya kösesi yapmak için evimizi dagittik. Ona madalyalik, ona yeni bir yol yapmak için gece gündüz durmadan hem duasini okuduk hem de çalistik. Ailece kimse uyumadi. Her telefon açana, 'Dua okuyacaksin' diye mecbur kildim, dua istedim çünkü Buse, 'Bana dua edin' diyordu. Sag olsun o basardi, Türk halki da kazandi. Memleketime hayirli, ugurlu olsun diyorum."

Anne Sürmeneli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a da selamlarini iletti.

Busenaz'in ikiz kardesi Tugçenaz Sürmeneli de maç aninda çok duygulandigini dile getirdi.

Heyecan nedeniyle gece sadece 1-2 saat uyuyabildigini aktaran Sürmeneli, "Busenaz gittiginden beri asla uyku uyuyamiyoruz ama su an hiçbir sey umurumda degil. Buse gerçekten ülkemizi çok güzel gururlandirdi. Cahit hocama da Busenaz'a da çok tesekkür ederim. Bizi çok gururlandirdilar." ifadelerini kullandi.

Sürmeneli, Busenaz'in kaybetmeye dayanamadigina dikkati çekerek, "Kaybetmesi diye bir ihtimali düsünemiyoruz. Çünkü Busenaz kafasina bir seyi koydugunda onu yapacak. O yüzden çok mutluyum. Maç aninda çok heyecanliydi. Çekismeli bir maç oldu. Busenaz'in sov yapmasini bekledik biraz. Sonucu bizi güldürdü, aglatti. Sonuç okununca Buse ile beraber agladim." diye konustu.

Kaynak: AA