Buse Naz Çakiroglu, Türkiye'ye Gümüs Madalya Kazandirdi

Milli boksör Buse Naz Çakiroglu, 2021 Tokyo Olimpiyatlari’nda büyük bir basari göstererek ikincilik elde etti ve gümüs madalyayi Türkiye’ye kazandirdi. Buse Naz’in ailesi de Maltepe’de kurulan organizasyonda kizlarinin mücadelesini izleyerek heyecana ortak oldu. Müsabakayi heyecanla takip eden Buse Naz’in annesi kizinin maçini dualar ederek izledi.

Olimpiyat kotasini elde ederek bir ilke imza atan milli boksör Buse Naz Çakiroglu, bugün 2021 Tokyo Olimpiyatlari’nda final müsabakasinda ter döktü. Çakiroglu, Bulgar rakibi Stoyka Krasteva ile karsi karsiya geldigi final maçini kaybederek olimpiyat ikincisi oldu ve gümüs madalya kazandi.

Maltepe Belediyesi tarafindan Cevizli’de düzenlenen organizasyonda kurulan ekranda, vatandaslar Buse Naz Çakiroglu’nun kiyasiya mücadelesini anbean izledi. Organizasyona katilan Çakiroglu’nun annesi Duygu Çakiroglu ve diger aile bireyleri de o tarihi anlara taniklik ederek kizlarinin mücadelesini takip etti. Buse Naz’in annesi kizinin maçini dualar ederek izledi.

Kizinin mücadelesi hakkinda konusan anne Duygu Çakiroglu, “Çok gururluyum, çok onur duydum. Böyle bir etkinlikte kizimi izliyor olmak çok güzel bir sey. Zaten Cumhuriyet tarihinde ilk kota alan kadin boksördü. Ilk olimpiyatta aldigi basari da ortada. Daha iyileri için devam edecek. Bugünkü basari çok güzel bizim için. Çok daha ileriye tasiyacagina inaniyorum. Burasi zaten sporun zirvesi. 2024 Paris var. Muhtemelen orada daha iyi sonuçlar elde edecektir. Ve bugünkü sonuç da çok güzel. Elinden gelenin en iyisini yapti. Nasibimiz buymus demek ki” dedi.

Kaynak: İHA