Bitlisli Nurcihan Ekinci, 5. Kez Türkiye Sampiyonu Oldu

BITLIS – Bitlis’in Tatvan Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo sporcusu Nurcihan Ekinci, Ankara’da düzenlenen ’Para Taekwondo Türkiye Sampiyonasi’nda 47 kiloda 5. kez üst üste Türkiye sampiyonu oldu.

Tatvan Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo takiminda yer alan Nurcihan Ekinci, Ankara ilinde 5-6 Agustos tarihlerinde düzenlenen Para Taekwondo Türkiye Sampiyonasi’nda 47 kiloda tek tek rakiplerini eleyerek 5. kez üst üste Türkiye sampiyonu oldu. Tatvan Belediyesi tarafindan 2019 yilinda kurulan spor kulübü kisa süre içerisinde büyük basarilara imza atarak degisik branslarda Türkiye dereceleri elde etti. Bu branslardan biri de taekwondo takimindan geldi. Taekwondo takimi sporcularindan Nurcihan Ekinci, 5. kez üst üste Türkiye Sampiyonu olarak Avrupa Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandi.

Tatvan Belediyesi Spor Kulübü’nün kisa süre içerisinde büyük basarilara imza attigini belirten Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani yaptigi açiklamada, “Geldigimiz gün Tatvan’i bir spor kenti haline getirecegiz dedik. Ilk isimiz belediyemiz bünyesinde spor kulübünü kurduk. Kisa süre içerisinde yüzlerce genç sporcumuz ile her geçen gün büyümeye devam ediyoruz ve güzel dereceler elde ediyoruz. Amacimiz Tatvan’i sporun ve sporcunun merkezi haline getirmek. Nurcihan kardesimizi de basarisindan dolayi kutluyorum. 5. Kez üst üste Türkiye Sampiyonu oldu. Avrupa Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandi. Ülkemizi ve ilçemizi en iyi sekilde temsil edecegine olan inancimiz tamdir. Spor kulübümüze verdigi desteklerden dolayi Bitlis milletvekillerimize, Il Gençlik Spor Müdürlügü’ne, spor kulübü egitmenlerimize, ailesine ve destekçisi olan herkese tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA