Türk Sporcular Tokyo 2020'Nin 14. Gününü 3 Madalyayla Tamamladi

Karatede Ali Sofuoglu ve Merve Çoban, güreste ise Taha Akgül bronz madalya kazandi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nin 14. günü tamamlanirken, Türk sporcularin madalya sayisi 10'a ulasti.

Türk sporcular, günü 3 bronz madalyayla tamamladi.

Karatede Ali Sofuoglu, bronz madalya mücadelesinde Güney Kore'den Heejun Park'la karsilasti. Hakemlerden 27.26 puan alan milli sporcu, bronz madalyanin sahibi oldu. Ali Sofuoglu'nun bu madalyasi ayni zamanda Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki 100. madalyasi olarak tarihe geçti.

Milli karateci Merve Çoban da kadinlar kumite 61 kiloda bronz madalya elde etti. Yari finalde Sirp Jovana Prekovic'le karsilasan Merve Çoban, rakibine 2-0 maglup oldu ve final sansini yitirdi. Ay-yildizli sporcu, bu sonuçla olimpiyat oyunlarini üçüncü olarak tamamladi.

- Taha Akgül de bronz madalya kazandi

Türk sporcular, bir bronz madalyayi da güreste kazandi.

Erkekler serbest stil 125 kiloda bronz madalya mücadelesi veren Taha Akgül, Mogol Lkhagvagerel Munkhtur'a üstünlük kurdu ve olimpiyat üçüncülügü elde etti.

Rio 2016'da altin madalya alan Taha Akgül, olimpiyatlardaki ikinci madalyasini elde etti.

Süleyman Karadeniz ise 97 kilo mücadelesinde son 16 turu ve çeyrek finalde rakiplerini yenerek yari finale yükseldi. Yari finalde ABD'li Kyle Frederick Snyder'e maglup olan milli güresçi, final sansini yitirdi. Süleyman Karadeniz, yarin bronz madalya mücadelesi için mindere çikacak.

Kadinlar 50 kiloda Türkiye'yi temsil eden Evin Demirhan ise oyunlara erken veda etmek zorunda kaldi. Son 16 turunda ABD'li Sarah Ann Hildebrant ile karsilasan milli sporcu, rakibine maglup oldu. ABD'li güresçinin de yari final maçinda Çinli Yanan Sun'a maglup olarak final sansini yitirmesiyle Evin, repesaj hakkindan da oldu ve elendi.

- Atletizmde 4 sporcu mücadele etti

Atletizmde 4 sporcu Türkiye adina mücadele etti.

Kadinlar cirit atmada Eda Tugsuz, finale kadar gelmeyi basardi. Elemelerde en iyi dereceyi yaparak finale çikan Eda, altinci atisinda ciriti 64 metre uzakliga göndererek dördüncü siraya yerlesti ve oyunlari bu dereceyle tamamladi.

Kadinlar 20 kilometre yürüyüste ise Meryem Bekmez, Ayse Tekdal ve Evin Demir dereceye giremedi.

Odori Park'ta gerçeklestirilen 20 kilometre yürüyüs yarisini 53 atlet tamamlayabildi. Parkuru 1 saat 35 dakika 8 saniyede tamamlayan milli atlet Meryem Bekmez, 22. sirada yer aldi. Ayse Tekdal 1.38.40'lik derecesiyle 39, Evin Demir ise 1.39.55'lik derecesiyle 41. sirada kendisine yer bulabildi.

- Modern pentatlonda Ilke Özyüksel'in yükselisi

Modern pentatlonda yarisan ve Rio 2016'da 35. sirada yer alan Ilke Özyüksel, Tokyo 2020'de çok daha iyi bir sonuca imza atti.

Ilke Özyüksel, 5 disiplinde yaptigi mücadelenin ardindan oyunlari 5. sirada tamamladi.

Kaynak: AA