Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Baskani Sürmen'den 'Küfüre Hayir' Kampanyasi Baslatilmasi Çagrisi Açiklamasi

'Öncelikle futbolu yönetenlerin taraftar kimliginden, kulüp yöneticilerinin de nefret dilinden uzaklasmasi gerekir'.

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Baskani Ali Sürmen, spor kulüplerinin tribünlerde "küfüre hayir" kampanyasi baslatmasi gerektigini bildirdi.

Sürmen, yaptigi yazili açiklamada, Türk futbolunda halinin altina ötelenmis birçok soruna ragmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurullarinin seçimle gelmesinin önünün açilmasi ve Merkez Hakem Kurulunun (MHK) yapisinin degismesinin çok önemli gelismeler oldugunu kaydederek, bununla beraber 2021-2022 futbol sezonunun sportmenlige ve centilmenlige uygun geçmesi için devlet yetkililerine, TFF yönetimine, MHK'ye, kulüp yöneticilerine ve taraftarlara çok büyük görevler düstügünü aktardi.

"Öncelikle futbolu yönetenlerin taraftar kimliginden, kulüp yöneticilerinin de nefret dilinden uzaklasmasi gerekir." ifadesini kullanan Sürmen, su degerlendirmede bulundu:

"Popülist söylemler belki günü kurtarabilir ancak sonuçta en büyük zarari kendi camiasina verir. Bu amaçla sporun paydaslarinin önce kendi kapisinin önünü temizlemesi için bölgesel ve ulusal ortak paydalari öne çikarmaliyiz. Bu noktada Sayin Baskanimiz Ahmet Ali Agaoglu ile bölge takimlarimiz Rizespor Baskani Sayin Tahir Kiran ve Giresunspor Baskani Sayin Hakan Karaahmet'in söylem ve istisarelerini, Trabzonspor Divan Baskanlik Kurulu olarak kutluyor ve destekliyoruz."

Sürmen, Trabzonspor taraftarinin da bu amaca uygun eylem ve söylemde bulunmasini talep etti.

Gelen misafirlerle, geçmiste kalan ve özlenen birlikte maç seyretme keyfinin yasatilmasi gerektigini belirten Sürmen, kardeslik ve dostluk adina tribünlerde "küfüre hayir" kampanyasi baslatilmasi gerektigini aktardi.

Sürmen, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Diger taraftan, taraftarimizin Trabzonspor maçlarini izlemek için her türlü ekonomik fedakarliga katlandigi bir ortamda, futbola ve devlete hizmet etmis ya da etmekte olanlarin dahi girmekte zorlandigi ya da giremedigi protokol tribününde, siyasetçi ya da yönetici yakini taraftarlarin agirlanmasini dogru bulmamaktayiz. Bu konuda TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacikerimoglu'nun çagrisini, Trabzonspor Divan Baskanlik Kurulu olarak çok önemli bulmakta ve desteklemekteyiz."

Kaynak: AA