Tokyo 2020'De 4. Olan Eda Tugsuz, Madalyayi Kil Payi Kaçirmanin Hüznünü Yasiyor

Milli ciritçi:'Bir yanim mutlu, bir yanim da biraz hüzünlü. Madalyayi kil payi kaçirdim' '2024'te daha iyi ve tecrübeli olacagima inaniyorum ve madalyayi istiyorum. Insallah alacagim' Antrenör Fatih Avan:'Parolamiz madalyaydi. Antrenmanlarda daha iyi dereceler atmistik. Madalya bekliyorduk, 65 gibi bir derece atmayi ümit ediyorduk. Ilk 2 atista kötü sonuç elde edince yarisin seyri degisti'

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda cirit atmada 4. olan milli sporcu Eda Tugsuz, madalyayi kil payi kaçirdigi için hüzünlü oldugunu söyledi.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'nin 14. gününde cirit atma finalinde mücadele eden ve 64 metrelik derecesiyle 4. olan Eda Tugsuz ve antrenörü Fatih Avan, AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Tokyo 2020'de yer almaktan duydugu mutlulugu dile getiren 24 yasindaki milli ciritçi, "Bir yanim mutlu, bir yanim da biraz hüzünlü. Madalyayi kil payi kaçirdim. Ilk defa olimpiyat tecrübesini yasamak beni çok heyecanlandirdi." ifadelerini kullandi.

Olimpiyat Oyunlari'nda çok iyi mücadele ettigini belirten Eda Tugsuz, "67,21 metre ile Türkiye rekoruna sahip olarak daha iyi dereceler yaptim. Ilk olimpiyat, ilk tecrübesizlik oldu. Antrenmanda attigim dereceleri atsaydim, su an sampiyondum. Bazen nasip olmuyor. Son ana kadar savastim. Bunu bir tecrübe olarak görüp önümüzdeki yarislara daha iyi odaklanacagim. 2024'te daha iyi ve tecrübeli olacagima inaniyorum ve madalyayi istiyorum. Insallah alacagim." seklinde konustu.

- Fatih Avan: "Parolamiz madalyaydi"

Antrenör Fatih Avan ise Eda'nin Tokyo 2020'de yarismasinin önemine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Olimpiyatlarda yarismak özellikle atletizm için çok zor. Burada olmak Eda gibi bir sporcu için çok önemliydi. Parolamiz madalyaydi. Daha iyi olabilecegimizi biliyorduk. Antrenmanlarda daha iyi dereceler atmistik. Madalya bekliyorduk, 65 gibi bir derece atmayi ümit ediyorduk. Ilk 2 atista kötü sonuç elde edince yarisin seyri degisti. Tekrardan toparlandi ve son atisina kadar büyük bir mücadele verdi. Ayrica burada güçlü bir müsabaka çikardigi için sporcumu tebrik ediyorum. Burasi bir milat olsun. Bunu unutmayalim. 2024 Olimpiyatlari'na daha güçlü ve büyük bir dereceyle gidecegiz. Inaniyorum ki milletimizin gögsünü daha büyük bir sekilde kabartacagiz."

Kaynak: AA