'Filenin Sultanlari' Istanbul'a Geldi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda çeyrek finalde mücadele eden ve turnuvayi 5. sirada tamamlayan A Milli Kadin Voleybol Takimi'nin içinde bulundugu kafile Istanbul'a geldi.

Istanbul Havalimani'na sabah erken saatlerde gelen sporculari çok sayida kisi alkislarla karsiladi.

Kafileyi havalimaninda karsilayan Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Bu ülkenin gururu olduklari için bütün camiam adina oyuncularimiza tesekkür ediyorum. Bu kizlarla ne kadar gurur duysak azdir. Türk voleybolu muhtesem seyler yapiyor." seklinde konustu.

A Milli Kadin Voleybol Takimi Basantrenörü Giovanni Guidetti, "Türkiye, bu takimin basardigi islerden dolayi gurur duymali. Takim her maçta sonuna kadar savasti. Içine düstügü zor durumlarda vazgeçmedi. Kore maçi bizim açimizdan çok daha farkli olmaliydi. Gerçekten harika oynadilar. Sonuç beklemedigimiz bir sekilde yasandi ve bunun için gerçekten çok üzgünüz." ifadelerini kullandi.

Milli takimin kaptani Eda Erdem Dündar ise, "Çok mutlu ve gururluyuz, bunu rahatlikla söyleyebilirim. Bunun yaninda içimiz buruk çünkü devam edebilseydik neler olabilecegini sürekli hayal edebiliyoruz ama yine de besincilik daha önce yasanmamis bir sey. Her geçen yil daha da ileriye gidiyoruz. Önümüz açik, inaniyorum ki bu ekip daha iyilerini basaracak. Olimpiyatlar daha iyi olabilirdi ama bizim için kötü geçmedi. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin, bu takim en iyisini hak ediyor." degerlendirmesinde bulundu.

Elendikleri Güney Kore karsilasmasini degerlendiren Dündar, sunlari söyledi:

"Yüz maçin 99'unu yenebilecekken tek maç bize denk geldi ve 3-2 kaybettik. Kafamizda sürekli oynadik maçi. Karsilasma sonu ben çok kötüydüm. 21 senedir voleybol oynuyorum, hiç bu kadar üzüldügüm maç olmamisti. Çünkü kaçan balik çok büyük."

Kafileyi havalimaninda karsilayan Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Halis Yunus Ersöz, kafiledeki sporcu ve antrenörlere teker teker çiçek takdim etti.

Kaynak: AA