Fatih Terim Açiklamasi 'Galatasaray Orada Yenecek Güçtedir'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, St. Johnstone maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "1-1 gidecegiz oraya. Galatasaray orada yenecek güçtedir. Deplasmanda atilan gol sikintisi da olmadigina göre. 10 kisi buna razi olmadik. Sahada o reaksiyonu gördük. O sevindirici. Daha iyi olacagiz. Degisecegiz, degistirecegiz daha iyi olacagiz insallah" dedi.



UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçinda Galatasaray Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda karsilastigi Iskoçya temsilcisi St. Johnstone ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Açikçasi size temasli oynamayi seven bir oldugunu söylemistim. Bu tip takimlarin bu direncini kirmak için erken golü bulmanin önemli bir çözüm oldugu gerçek. Maalesef çok yakindan atamadik, pozisyonlar bulduk. Erken bulmak bu maçlarda vazgeçilmez unsur olmali. Ama biz atamadikça dakikalar geçtikçe onlarin direnci fazlalasiyor. Ilk yari baski, kaptirdigimiz topa hemen pres, pas yüzdesi, oyunun iki tarafini çok iyi oynadik. Bu tip maçlarin önemi goldür. Meslektasim sansliydik demis.. Ben sansa inanmiyorum. 2 metreden golü atacaksin. Elendiginiz zaman kusura bakma, sanssizlik pek sicak baktigimiz sey degil. Geçen senden yedigimiz gol türünden gol yiyoruz. Bun ragmen 10 kisi kaldik. 1-0 geriye düstük. Bence kalan 10 kisi iyi bir reaksiyon verdi. 1-1’i bulduk. Yine kaçirdik. 1-1 gidecegiz oraya. Galatasaray orada yenecek güçtedir. Deplasmanda atilan gol sikintisi da olmadigina göre. 10 kisi buna razi olmadik. Sahada o reaksiyonu gördük. O sevindirici. Daha iyi olacagiz. Degisecegiz, degistirecegiz daha iyi olacagiz insallah" diye konustu.



"Bireysel hata olmamasi için çalisacagiz"

Yapilan bireysel hatalarin sorulmasi üzerine Terim, "Bireysel hatalar benim ne yaptigimi bilmiyorsunuz demek. Nasil bir yetenege tedbir alamazsaniz, bireysel hataya da tedbir alamazsiniz. En aza indirmeye çalisacagiz. Olmamasi için çalisacagiz. Simdi bu sik sik tekrar ederse yapacak tek sey oyuncu degistirmek. Tehlikeli bölgelerde bireysel hatayi önlemeye çalisacagiz. Öyle bir yerde yapiyoruz ki maalesef çare bulunmuyor. Ümit ederiz bundan sonra olmaz. Öyle bir oluyor cezalaniyoruz" diye cevap verdi.

"Muslera güvendigimiz, en önemli oyuncularimizdan biri"

Direkt kirmizi kartla oyundan atilan Uruguayli file bekçisi Fernando Muslera hakkinda ise deneyimli teknik adam, yerine transfer düsünmediklerini belirterek, "Muslera güvendigimiz, en önemli oyuncularimizdan biri. Olacak bu hatalar. Iyi oyunlar oynadigini hepimiz biliyoruz. Zaman zaman bu isler olacak. Hep beraber çikariz. Kola degil. Tatil yapmadan, biz rica ettik diye geldi, oynadi. Bazen böyle seyler olur. Biz güveniyoruz kendisine. Düzelecektir. Onun kredisi mevcut. Toparlayacaktir" seklinde konustu.



Terim, Hollandali futbolcu Patrick van Aanholt’un ikinci yari çikmasinin fiziksel eksikliginden oldugunu, Mustafa Muhammed’in çikmasinin ise taktik oldugunu ifade etti.



Misirli futbolcu Mustafa Muhammed’in çok sey beklediklerini belirten Fatih Terim, "Müthis bir giris yapti. Mustafa’nin kalmasina performansi karar verecek. Daha çok çalismasini saglayacagiz. Iyi bir oyuncu. Daha çok konsantre olmali. Daha çok aramali. Daha çok oyunda bize katkida bulunmali. Sadece kenar ortalariyla degil, 3. bölgede oyunumuza katkida bulunmali. Insallah daha iyi olacak" açiklamasinda bulundu.

Fenerbahçe’de kadro disi kalan Caner Erkin ile ilgili bir tasarruflarinin olmayacagini söyleyen basarili teknik adam, "Su an Patrick, Ömer Bayram ve Emre Tasdemir, 3 tane bekimiz var" dedi.



"3’ünde de memnunum"

Yeni transferler Patrick van Aanholt, Sacha Boey ve Berkan Kutlu’nu performansindan memnun oldugunu vurgulayan Terim, "Patrick van Aanholt iyi bir oyuncu, iyi bir performans. Fizik eksikliginden dolayi çikardim. Berkan Galatasaray’a çok uzun yillar hizmet edecek. Berkan daha da gelisecek. Çok pozitif bir oyuncu. Hem iyi futbolcu hem iyi bir karakter. Çok memnunum. Sacha 20 yasinda. Ögrenecek çok seyi var. Gol atmasina çok sevindim. Ilk maçi kolay degil. Daha da iyi olacagini düsünüyorum. Bizim kendi oyunumuzu oynadigimiz bölümlerin tek sikinti goldü. Gol pozisyonlarina girdik. Golü bulsak buradan turu almis ve rahat gidiyor olabilirdik. Orada bunu yapabilecek güçteyiz. Bazen gerektigi zaman oyuncular degisebilir. Kafamizda bir plan var" seklinde konustu.



Maçta oyundan çikarken taraftarlardan tepki gören Aytaç Kara hakkinda da konusan deneyimli teknik adam, "Hata yapan oyuncuyu yuhlayarak çikarirsak bu bize fayda getirmez. Aytaç, Muslera hepsi bizim oyuncumuz. Hata, yanlis yapacaklar. Bizim en büyük özelligimiz onlara her zaman toleransli olmamizdir. Lütfen rica ediyorum. Bu baskidan oyuncunun performansini da yükseltemeyiz" ifadelerini kullandi.

Fatih Terim son olarak statlarini kullanmalari için veren Basaksehir Kulübü’ne ve Baskan Göksel Gümüsdag’a tesekkür ederek, "Sahanin bozulmasina göze alarak bize ikinci maçi verdiler. Çok tesekkür ediyorum. Kolay degildi. Daha Basaksehir burada oynamadi" diye konustu.

Kaynak: İHA