Bitlis'te Tekerlekli Kayak Yarismasi

Bitlis’in düsman isgalinden kurtarilisinin 105. yil dönümü dolayisiyla Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan kentte degisik spor etkinlikleri düzenleniyor.

Ilk olarak Gökmeydan’daki Atatürk Aniti önünde düzenlenen basketbol turnuvasinda takimlar dereceye girmek için kiyasiya mücadele etti. Ardindan Bitlis Devlet Hastanesi önünden valilik bahçesine kadar 25 sporcunun katilimiyla tekerlekli kayak yarismasi düzenlendi.

Yolun trafige kapatilmasiyla baslayan yarista, sporcular dereceye girmek için kiyasiya yaristi.

Gençlik ve Spor Sube Müdürü Faruk Budak, Bitlis’in düsman isgalinden kurtarilisinin 105. yil dönümü dolayisiyla 5 farki daldan sportif etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Budak, "Basketbol turnuvasindan sonra bugün de 25 sporcumuzla tekerlekli kayak yarismasini tamamladik. Yarindan itibaren Nemrut Gölü’nde yelken yarislari ile atletizm yarismalarimizi düzenleyecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA