Balikesirli Baspehlivanlar Altin Kemeri Istiyor

Bu yil 61’incisi düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yagli Güresleri’nin baslangiç gününde Balikesir merkezinde bulunan Cihan Pehlivani Kurtdereli Mehmet Pehlivan’in anitina çelenk sunuldu.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani ve Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi Baskani Yücel Yilmaz tarafindan konulan çelenk töreninde Balikesirli Baspehlivanlar altin kemeri istediklerini söyledi.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan anisina bu yil 61’incisi yapilan güreslerde 80’i baspehlivan olmak üzere bin 200’ün üzerinde pehlivan kol baglayacak.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan’in heykelinde düzenlenen tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Daha sonra Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani ve Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi Baskani Yücel Yilmaz, Karesi Belediye Baskani Ugur Türkmen ve 61’inci Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreslerinin Agasi Abdullah Altintas anita çelenk sundu.

Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz: “Pehlivanlar kiran kirana güresecek”

Törenin ardindan açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani ve Yagli Güres Düzenleyen Kentler Birligi Baskani Yücel Yilmaz, “61’inci Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güresleri bugün itibariyle basladi.

Ayin 8’ine kadar yani Pazar gününe kadar kiran kirana, finalistler çikincaya kadar er meydaninda pehlivanlarimiz kozlarini paylasacaklar. Bizim de güvendigimiz iki tane baspehlivanimiz var. Insallah Allah nasip ederse onlardan basari bekliyoruz. Daha birçok alt boylarda da gençler yetisiyor. En son toplantimizda pehlivanlarimiz Balikesir’in gücünü gösterecek dedik. Altyapiya büyük önem vermeye bütün ilçe belediye baskanlarimiz önem vermeye baslayacak ve Büyüksehir Belediyespor da onlari lisansli sporcular olarak her türlü en üst düzeye çikarmak için mücadele edecek. Inaniyorum ki güreslerimiz için tüm hazirliklarimiz gayet güzel geçecek, hazirliklarimizi tamamladik ve pehlivanlarimiz geldi. Allah’in izniyle kazasiz belasiz bu güresleri tamamlayacagiz” diye konustu.



Milletvekili Dr. Mustafa Canbey: “Kurtdere bizim markamiz”

Törene katilan AK Parti Balikesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ise, “Pandemi kosullarina ragmen bu güreslerimizi düzenliyoruz. Insallah bundan sonraki süreçte, önümüzdeki yillarda pandeminin etkisinin kalmadigi daha güzel organizasyonlar yaptigimiz müsabakalari düzenleme imkani buluruz. Balikesir gerçekten Kurtdereli Güresleri açisindan çok önemli bir yer. Bugün baktigimiz zaman Kirkpinar’dan sonra ikinci olarak öne çikan yerlerden bir tanesi, bizim bir markamiz. Biz de bunu en iyi sekilde yapip, en iyi sekilde bu markayi sehrimizde, Türkiye’de yükseltip insallah destek olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Güres Agasi Abdullah Altintas: “Kazasiz belasiz bir organizasyon diliyorum”

61’inci Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreslerinin Agasi Abdullah Altintas da, “Bizim güreslerimiz her zaman marka güresler, marka sehrin marka güresleri. Dolayisiyla saglik ve sihhat içerisinde, kazasiz belasiz insallah güreslerimizi tamamlayacagiz” dedi.



Balikesirli pehlivanlar altin kemere gözünü dikti

Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreslerinde Balikesir Büyüksehir Belediyespor adina Baspehlivan olarak katilan Ertugrul Dagdeviren, “2018 yilindan beri bas güreslerinde Büyüksehir Belediyesini temsil ediyorum. Allah’in izniyle bir önceki sene yari finalde yarim biraktigimiz isi bu sene tamamlayip Allah’in izniyle altin kemeri Büyüksehir’imize getirmeyi planliyorum. Iki yildan beri pandemi süreci yasiyoruz ve çok yogun bir çalisma programi geçirdik diyebilirim. Bunda da Büyüksehir Belediyespor’un bize katmis oldugu imkanlarla gerçeklestirdik. Diger bölgelere baktigimizda belki bizler gibi ayni imkanlari bulamadilar. Bu yüzden Kulüp Baskanimiz Irfan Sarigül ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’a tesekkür ediyorum” diye konustu.

Bas güreslerde Büyüksehir belediyesini temsil edecek olan Hüseyin Gümüsalan da altin kemeri kazanmak için güresecegini kaydederek, “Çok güzel hazirlandik. Pandemi olmasina ragmen her gün yarin güres olacakmis gibi hazirliklara devam ettik. Baskanimiz Yücel Yilmaz çok destek oldu, kendilerine çok tesekkür ediyorum takimimiz adina. Insallah Kurtdere’de altin kemeri almak istiyoruz. Tarihi Kirkpinar’da kemeri alip Balikesir’e getirmek istiyoruz. Elimizden gelen bütün mücadeleleri veriyoruz. Rabbim insallah bize nasip eder”. Hedefimiz altin kemer” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA