Adana Demirspor Sampiyonluk Kupasini Aldi

TFF 1. Lig'de 2020-2021 sezonunu sampiyon tamamlayan ve Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor, Süper Lig ve Türkiye Kupasi'nin son sampiyonu Besiktas ile oynanan hazirlik maçindan önce kupasini aldi.



Yeni Adana Stadi'nda düzenlenen ve stat kapasitesinin yüzde 50'si oraninda seyircinin tribünden takip ettigi kupa töreninde, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskani Nihat Özdemir ile kulüp baskani Murat Sancak, teknik direktör Samet Aybaba ve geçen sezon sampiyon olan kadrodaki futbolcular sahaya davet edildi.

Burada Çelik ve Özdemir, Sancak, Aybaba ve takim kaptani Gökhan Inler'e 2020-2021 sezonu sampiyonluk kupasini verdi.

Törende daha sonra bu yil yapilan yeni transferler taraftarlara tanitildi.

Adana Demirspor Kulübü Baskani Murat Sancak, törende yaptigi konusmada, iki sampiyon ekibin bu aksam hazirlik maçinin oldugunu söyledi.

Sancak, hazirlik maçindan dolayi Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi'ye, yönetim kuruluna, teknik direktör Sergen Yalçin'a ve futbolculara tesekkür etti.

Konusmasinda üç yilin muhakemesini yapmak istedigini dile getiren Sancak, sunlari kaydetti:

"Ilk kongrede 'Ben buraya 1. Lig'in baskani olmaya gelmedim, Süper Lig'in baskani olmaya geldim.' dedim. Ama maalesef Allah nasip etmedi. Birinci sezon Hatayspor'a 90+6'da yedigimiz golle yari finalde elendik. Sonraki sezon Fatih Karagümrük'e altinci penaltilarda elendik. Allah nasip etmedi o zaman bize. Geçen sezon direkt çikma umudu ve hevesiyle yola çiktik. Tabii yine yol kazalarina ugradik. Bir an 'Acaba yine play-off mu?' diye düsündük. Tabii Allah o play-off'lari bir daha yasatmasin, yasatmayacak da insallah. Belki Süper Lig'de ilk dördün play-off'u oynanir da orada yasayalim, ona bir sey demem."

Teknik direktör Samet Aybaba'nin göreve gelmesinin ardindan takimin kenetlendigini ifade eden Sancak, söyle konustu:

"Allah bize hem de Süper Lig'e birinci sirada çikmayi nasip etti. Tabii Süper Lig'e çikmayi çok istiyorduk, çok heves ediyorduk ama emin olun transferlere basladiktan sonra Birinci Lig Kulüpler Birligi Vakfinin mesajlasma grubundan kulüp baskanlarina 'Baskanlarim, orada kalin. Sakin Süper Lig'e çikmaya kalkmayin, çünkü Süper Lig öyle göründügü gibi degil arkadaslar' mesajini verdim. Süper Lig bambaska bir yer arkadaslar, yani umulmadik zorluklar çektik, umulmadik görüsmeler yaptik ama iyi bir kadro kurdugumuzu düsünüyoruz."

Transfer çalismalari hakkinda bilgi veren Sancak, "Daha bir iki eksigimiz var. Insallah önümüzdeki hafta onlari da bitirip dört dörtlük hazir hale gelmek istiyoruz. Sizlerden tek bir ricam var, arkadaslar bu takima sahip çikin. Gelen misafirleri iyi agirlayalim, iyi ugurlayalim, bütün Türkiye'ye örnek olalim." ifadelerini kullandi.

Kupa törenine Adana Valisi Süleyman Elban ile davetliler de katildi.

Kaynak: AA