Trabzonspor-Molde Maçinin Ardindan

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci:'Lige ve Avrupa kupalarina çok dogru mesaj veren, heyecanlandiran bir takim olmaya devam edecegiz diye düsünüyorum' Molde Teknik Direktörü Erling Moe:'Yakaladigimiz sanslari iyi degerlendirdik ve bu skoru elde ettik. Eve çok mutlu gidiyoruz'

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçinda konuk ettigi Norveç'in Molde takimiyla 3-3 berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avci, lige ve Avrupa kupalarina çok dogru mesaj veren, heyecanlandiran bir takim olmaya devam edeceklerini düsündügünü belirtti.

Abdullah Avci, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, bu sezonki ilk resmi müsabakalarini oynadiklarini söyledi.

"Özellikle rakibimiz 19'uncu resmi müsabakasini oynadi, biz ilk resmi müsabakamizi oynadik. Ilk defa 90 dakika oynayan oyuncularimiz da vardi." diyen Avci, sunlari kaydetti:

"Oyunun özellikle hücum aksiyon bölümünün son zamanlardaki en dominant, oyunun içindeki istatistikleri tamamen yukarida olan, yüzde 65, yüzde 70'lerde topa sahip olma, 25'in üzerinde sut, kaçan penalti, rakibe bir korner. Neyi yapamadik, 3 gol yedik, takim savunmasiyla ilgili özellikle yedigimiz ilk gol, ki baskiyi zaman zaman yapamazsan, eger dogru da yapamazsan kopukluklar olur."

Avci, maçtan olumlu olarak çikaracaklari çok seyin bulundugunu aktararak, "Bunu daha gelistirecegiz, özellikle üç gol ben geldigimden beri hiç yememistik, bazen oyunun içinde bunlar var, takim savunmasiyla ilgili ufak tefek detaylar var. Bunlarin tekrar detaylarini çalisacagiz. Oyunun içinde bu tür aksiyonlar var. Ama bugün bütünüyle ilk resmi müsabakamizda oyuncularimiz ileriye dogru son derece dogru bir mesaj verdi. Seyircimizin bundan son derece mutlu oldugunu düsünüyorum. Hem baskili hem önde oynayan bir takim, eksiklerimiz var, evet bunu kapatacagiz. Seyircimiz bu anlamda bugün buna çok destek verdi. Bizim hizimizi, pas hizimizi, siddetimizi, rakibimize baskimizi da artirdilar. Onlar da mutlu oldular bence, onlara da verdikleri destekten ve sabirdan dolayi tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Turun ikinci ayaginin oldugunu dile getiren Avci, "Hem daha dinlenmis hem de daha toparlanmis bir takim olarak önümüzdeki haftaya, 12'sindeki müsabakaya en iyi sekilde tekrar hazirlanacagiz. Lige ve Avrupa kupalarina çok dogru mesaj veren, heyecanlandiran bir takim olmaya devam edecegiz diye düsünüyorum. Oyuncularimi tebrik ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

- Molde cephesi

Molde Teknik Direktörü Erling Moe, iyi bir takima karsi oynadiklarini, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiklerini aktardi.

Trabzonspor'un daha fazla topla oynadigini kaydeden Moe, "Biz de yakaladigimiz sanslari iyi degerlendirdik ve bu skoru elde ettik. Eve çok mutlu gidiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA