GÜNDEM ÖZETI / 5 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi'nin yemin törenine katilmak üzere Tahran'a gidecek. Reisi ve Iran Islami Danisma Meclisi Baskani Muhammed Bager Galibaf ile birer görüsme de yapacak olan Sentop, daha sonra Türkiye'ye dönecek.

(Istanbul/08.00 - Tahran)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip edilecek.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Antalya ve Mugla'daki orman yanginlarina iliskin gelismeler izleniyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/04.00-14.50)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan, atletizmde erkekler 3 adim atlama finalinde Necati Er, erkekler bayrak yarisi elemelerinde 4x100 Metre Bayrak Takimi, erkekler 20 kilometre yürüyüs finalinde Salih Korkmaz, Sahin Senoduncu, Abdülselam Imuk, güreste serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, karatede kadinlar katada Dilara Bozan, kadinlar kumite 55 kiloda Serap Özçelik Arapoglu, erkekler kumite 67 kiloda Eray Samdan ve modern pentatlonda eskrim siralama turunda Ilke Özyüksel mücadele verecek.

(Tokyo/04.00-15.00)

3- UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu ilk maçinda Galatasaray, Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda Iskoçya'nin St. Johnstone takimiyla karsilasacak.

(Istanbul/21.00)

4- UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda ilk maçlar tamamlanacak. Kupada Türkiye'yi temsil eden takimlardan Demir Grup Sivasspor deplasmanda Gürcistan'in Dinamo Batum takimiyla karsi karsiya gelecek; Trabzonspor, Norveç ekibi Molde'yi konuk edecek.

(Batum/20.00/Trabzon/20.30)

5- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda bronz madalya kazanan güreste Riza Kayaalp ve artistik cimnastikte Ferhat Arican'in da aralarinda bulundugu sporcu, antrenör ve federasyon yöneticilerinden olusan bir grup kafile yurda dönecek.

(Istanbul/05.20)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA