Dinamo Batum-Sivasspor Maçinin Ardindan

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay:'Ikinci yari hem yaptigimiz degisiklikler hem de oyun taktigimiz ise yaradi. Sonlara dogru güzel iki gol attik ve galibiyet ile dönüyoruz'

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçinda Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum'u deplasmanda 2-1 maglup eden Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Riza Çalimbay, ikinci yarida yaptiklari oyuncu degisiklikleri ve uyguladiklari taktigin galibiyeti getirdigini söyledi.

Çalimbay, maçin ardindan AA muhabirine yaptigi açiklamada, ülke olarak zor bir süreçten geçildigini, salginin yani sira çikan yanginlarla sikintinin had safhaya ulastigini ve yasananlara üzüldüklerini belirtti.

Yanginlarin son bulmasinin en büyük temennileri oldugunu vurgulayan Riza Çalimbay, "Insallah iyi bir sekilde atlatiriz. Herkese geçmis olsun. Herkes duyarli sekilde hareket ediyor. Bu da çok güzel bir sey. Ayni sekilde devam etmeli ve yanginlardan kurtulmamiz gerekiyor. Allah hepimize sabir versin." diye konustu.

Dinamo Batum deplasmaninda zorlandiklarini kaydeden deneyimli teknik adam, "Istedigimiz oyunu özellikle ilk yari oynayamadik. Beklentimizin altinda bir oyun oynadik, panik yaptik. Rakibin kendi taraftari önünde, dolu tribüne oynamasi... Destek aldilar. Baski kurdular ama biz yine güzel pozisyonlar yakalamaya çalistik ama son paslara dikkat edemedik." ifadelerini kullandi.

Ikinci yarinin çok farkli oldugunun altini çizen Çalimbay, söyle devam etti:

"Ikinci yari hem yaptigimiz degisiklikler hem de oyun taktigimiz ise yaradi. Pas yapmaya basladik. Gerçek futbolumuzu oynamaya basladik. Sonlara dogru güzel iki gol attik ve galibiyet ile dönüyoruz. Bu takim ters bir takim ve deplasmanda daha iyi oynayan bir takim. O nedenle kendi sahamizda oynayacagimiz maç, bu karsilasmadan daha zor olacak. Bunun farkindayiz ve ona göre hareket edecegiz."

Kaynak: AA