Abdullah Avci Açiklamasi 'Ileriye Dönük Dogru Mesajlar Verdik'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, ilk resmi müsabakalari olmasina ragmen ileriye dönük çok dogru mesajlar verdiklerini belirterek, heyecanlandiran bir takim olmaya devam edeceklerini söyledi.

UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçinda Molde FK ile 3-3 berabere kalan Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avci, basin toplantisi düzenledi.

Bu sezon ilk resmi müsabakalarini oynadiklarini belirten Abdullah Avci, "Geçen seneden alti aydir çalistigimiz bir oyuncu grubu ve buna eklenen 6 oyuncumuz vardi. Biz ilk resmi maçimizi rakibimiz 19’uncu resmi müsabakasini oynadi. Bizim takimimizda ilk kez 90 dakika oynayan oyuncular vardi. Bugün oyununun özellikle hücum, aksiyon son zamanlardaki en dominant, en fazla topa sahip olan, 20-25 tane pozisyonumuz, direkten dönen toplar, kaçan penalti, rakibe bir korner verdik. Neyi yapamadik? 3 tane gol yedik. Takim savunmasiyla ilgili özellikle ikinci yarida üçüncü defa merkezden içerimize soktuklari topta yedigimiz gol var. Baski yönlendirmeyi zaman zaman yapamazsan kopukluk oluyor. Ilk yarida bunu yasadik. Devre arasinda bunu konustuk ve ikinci yarida oyuncularim bunu daha iyi kurguladilar. Özellikle 45 ile 60’inci dakika arasinda çok iyi oynayarak rakibi adeta kendi ceza sahasinda tuttuk. Orada bir sürü aksiyonlar var. Ama sonucunda baktiginda bir penalti kaçti ve beraberlik geldi. Olumlu olarak baktigimizda çikaracagimiz çok sey var. Özelikle ben geldigimden beri üç gol hiç yememistik. Bazen oyunun içerisinde bunlar var. Takim savunmasiyla ilgili ufak tefek detaylar var. Bunlari tekrar tekrar çalisacagiz. Ama bugünün bütününe baktigimda, oyuncularimiz ilk resmi müsabakasinda ileriye dönük dogru, çok iyi mesaj verdiler. Ben son derece mutluyum. Hem baskili hem önde oynayan bir takim. Eksiklerimiz var, bunu kapatacagiz. Seyircilerimiz bugün buna çok destek verdi. Hizimizi, siddetimizi, rakibimize baskiyi da artirdilar. Onlara da destekleri ve sabirlarindan dolayi tesekkür ediyorum. Bunun ikinci ayagi var. Ikinci maça daha dinlenmis, daha toparlanmis bir takim olarak en iyi sekilde iyi hazirlanacagiz. Ama lige ve Avrupa kupalarina çok dogru bir mesajlar veren, heyecanlandiran bir takim olmaya devam edecegiz. Oyuncularimi da tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA