Tusba Belediyesinden Sporculara Malzeme Destegi

Van’in Tusba Belediyesi, açmis oldugu yaz spor kurslarina katilan çocuk ile gençlere ücretsiz malzeme desteginde bulundu.

Tusba Belediyesinin, çocuk ve gençlerin bos zamanlarini kötü aliskanliklardan uzak ve verimli bir sekilde geçirmeleri için açmis oldugu ‘Yaz Spor Kurslari’ devam ediyor. Kendi tesisleri olan basta Sehit Soner Idil Spor Kompleksi ile Tusba Toplum Yasam Merkezinde ücretsiz olarak açmis oldugu futbol, basketbol, hentbol, voleybol ve masa tenisi branslarindaki yaz spor kurslarina katilanlara düzenlenen törenle malzeme desteginde bulunuldu. Kalecik Mahallesi’nde bulunan Tusba Toplum Yasam Merkezinde düzenlenen malzeme dagitim töreninde Tusba Belediye Baskani Salih Akman, kurslara katilan çocuk ile gençlere günlük spor faaliyetlerinde kullanacaklari sort, tisört, çorap, antrenman yelegi ve esofman takimindan olusan malzemeleri dagitti.

Sporcularin saglikli bir egitim almalari için gerekli olan futbol, basketbol, hentbol, voleybol topu, masa tenisi, raket ve topu ile yer minderi gibi araç, gereç ve malzemelerin tümünü tedarik ettiklerini vurgulayan Baskan Akman, Tusba Belediyesi olarak imkanlari dogrultusunda her zaman sporun ve sporcunun yaninda olduklarini belirtti.

Çocuk ve gençlerin düzenlenen spor etkinliklerine katilmalarinin onlarin gelecegi ve sagliklari açisindan önemli oldugunu dile getiren Baskan Akman, “Biz sosyal belediyecilik geregi açmis oldugumuz yaz spor kurslarina ilçemizdeki tüm çocuk ve gençlerin katilmalarini ve bu etkinliklerde var olmalarini istiyoruz. Göreve geldigimiz günden bugüne tüm hemsehrilerimizin oldugu gibi çocuk ve gençlerimizin de yaninda olduk. Çocuk ve gençlerimizin saglikli bir ortamda spor yapmalari için bu yil da 5 kirsal mahallemize sentetik çim saha yaptirdik. Ilçemizde spor yapmak isteyen herkes için sporu erisebilir kilma adina yüzme, bireysel ve takim sporlari için çok amaçli kapali spor salonu, yari olimpik yüzme havuzu ve 480 seyirci kapasiteli türbinli çim sahasini ilçemize kazandirdik” dedi.

Kaynak: İHA