Transquadra'ya Katilacak Ilk Türk Yelken Takimi, Yola Çikti

Sinan Sümer ve Tolga Ekrem Pamir'in yer aldigi Alize Ocean Racing için Moda Deniz Kulübü'nde ugurlama töreni yapildi Sinan Sümer ve Tolga Ekrem Pamir:'Ülkemizi Transquadra'da temsil edecek ilk takim olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Okyanus sartlari sebebiyle Transquadra, çok farkli senaryolara açik bir yaris. Yaris için tamamiyla haziriz'

Dünyanin en zorlu yelken yarislari arasinda kabul edilen Transquadra'ya katilacak ilk Türk takimi Alize Ocean Racing, 13-28 Agustos'ta gerçeklestirilecek Marsilya-Madeira etabi için yola çikti.

Sinan Sümer ve Tolga Ekrem Pamir'in yer aldigi Alize Ocean Racing için Moda Deniz Kulübü'nde ugurlama töreni yapildi. Organizasyona katilanlar, Atlas Okyanusu'nda gerçeklestirilen bu yarista yer almanin Türk yelkenciliginin gelisimi için motivasyon kaynagi oldugunu belirtti.

Sinan Sümer ve Tolga Ekrem Pamir, yola çikmadan önce denizcilik gelenegi olarak ayakkabilarini karayla son temas ettikleri yerde birakti.

- "Yaris için tamamiyla haziriz"

Transquadra öncesi çok heyecanli olduklarini belirten Sinan Sümer ile Tolga Ekrem Pamir, su ifadeleri kullandi:

"Ülkemizi Transquadra'da temsil edecek ilk takim olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Okyanus sartlari sebebiyle Transquadra, çok farkli senaryolara açik bir yaris. Dramatik degisikliklerin çok kisa süre içerisinde meydana geldigi bir yaris oldugunu biliyoruz. Bu yüzden taktik ve seyir çalismalarimizi farkli senaryolara göre gerçeklestirdik. Yaris için tamamiyla haziriz. Bize destek olan tüm kurumlara tesekkür ediyoruz. Marsilya-Madeira etabinin ardindan aldigimiz desteklerin daha da artacagini düsünüyoruz. Bu önemli yarista ülkemizi basariyla temsil etmek için tüm spor dünyasinin destegini bekliyoruz. Elde edecegimiz basarilarin özellikle genç yelkencilerimiz için ufuk açici olacagini düsünüyoruz."

- Yarista önemli çalismalara imza atilacak

Zorlu sartlar sebebiyle 40 yas üstü teknecilerin belli araç tipleriyle yer alabildigi Transquadra'ya yaklasik 100 tekne katilacak.

Alize Ocean Racing, bu zorlu yaris boyunca önemli çalismalara da imza atacak. Türk temsilcisi, Odunpazari Modern Müze'nin destegiyle 4 bin deniz millik yaris mesafesini sifir karbon emisyonu ile katedecek. Alize Ocean Racing, ayrica Türkiye Deniz Arastirmalari Vakfinin (TÜDAV) destegiyle, geçtigi denizlerdeki plastik kirliligini de ölçecek. Özel bir donanima sahip olacak teknenin elde ettigi veriler, yaris sonrasinda kamuoyuyla paylasilacak.

Kaynak: AA