Paletli Yüzmede 2 Yeni Türkiye Rekoru

Sehitkamil Belediye Spor Kulübü Paletli Yüzme Takimi, temmuz ayi içerisinde Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Baskanligi tarafindan düzenlenen organizasyonlarda 2 Türkiye rekorunu elde etti. Kulvarlardaki basari gelenegini sürdüren altin paletler, yeni rekorlarin mutlulugunu yasiyor.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu Baskanligi’nin organizasyonunda gerçeklestirilen Paletli Yüzme Bireysel Genç B, Yildiz, Küçükler Demokrasi ve Milli Birlik Günü Sampiyonasi ve 2021 Paletli Yüzme Kulüplerarasi Büyükler Türkiye Sampiyonasi’nda 2 yeni Türkiye rekorunun sahibi olan Sehitkamil Belediye Spor Kulübü Paletli Yüzme Takimi, her iki organizasyonda da ödül kürsüsünü bos birakmadi. Yesil-siyahli kulübün basarili sporcusu Kaan Efe Kaya, Edirne Olimpik Yüzme Havuzunda gerçeklestirilen Paletli Yüzme Bireysel Genç B, Yildiz, Küçükler Sampiyonasi’nda 50 Metre Çift Palet disiplininde C kategorisinde 00.20.98 derecesiyle Genç B Kategorisi’nde yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Rekortmen sporcu, Gebze Olimpik Yüzme Havuzunda gerçeklestirilen Paletli Yüzme Kulüplerarasi Büyükler Türkiye Sampiyonasi’nda ise 100 Metre Çift Palet disiplininde 45.95 derecesiyle Genç B Kategorisi’nde yeni Türkiye rekorunun da sahibi olarak büyük bir basariya imza atti.

Sampiyonlara kutlama

Sehitkamil Belediye Spor Kulübü Paletli Yüzme Takimi sporcularinin Edirne ve Kocaeli illerinde düzenlenen paletli yüzme sampiyonlarinin ardindan degerlendirmede bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Türkiye sampiyonluklari yasayan sporculari kutlayarak, "Sualti sporlarinin en zorlu branslarindan biri olan paletli yüzme bransinda yillardir süregelen basari gelenegini yeni Türk rekorlariyla sürdüren sporcularimizi yürekten kutluyorum. Sporcularimiz, katildiklari tüm yarislarda Gaziantep’i basariyla temsil ediyorlar. Bizleri mutlu eden bir diger nokta ise sampiyonlarimizin yas grubu bazinda her zaman kendilerinden yasça büyük abi ve ablalariyla yarismalari. Bu durum, önümüzdeki sezonlar adina da çok degerli. Organizasyonlarin ödül kürsüsünde sporcularimizin yer almasi bizler için farkli bir gurur. Bununla birlikte gençlerimizin katildiklari yarislarda gösterdikleri takim ruhu, centilmen ve sportmen tavirlari bizim için çok daha anlamli ve degerli. Önce iyi bir birey, sonra basarili bir sporcunun yetismesine katki sunan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi

Kaynak: İHA