GÜNDEM ÖZETI / 4 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, temmuz ayina iliskin reel efektif döviz kurunu açiklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Türkiye Istatistik Kurumu, 2020 yilina iliskin Yillik Sanayi Ürün (PRODCOM) Istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip edilecek.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Antalya ve Mugla'daki orman yanginlarina iliskin gelismeler izleniyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/03.00-14.15)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan, atletizmde çekiç atma finalinde Esref Apak, boksta kadinlar 51 kilo yari finalinde Buse Naz Çakiroglu, 69 kilo yari finalinde Busenaz Sürmeneli, güreste serbest stil son 16 turunda 86 kiloda Osman Göçen ve 57 kiloda Süleyman Atli, yelkende 470 sinifi madalya yarisinda Ates Çinar-Deniz Çinar ikilisi mücadele edecek.

(Tokyo/05.30-15.30)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda çeyrek finalde Güney Kore ile karsi karsiya gelecek.

(Tokyo/03.00)

4- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda persembe günü Iskoçya ekibi St. Johnstone ile yapacaklari maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Sari-kirmizili takim son çalismasini tesislerde yapacak.

(Istanbul/18.00/19.00)

5- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci ve takim kaptani Ugurcan Çakir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda persembe günü Norveç'in Molde takimiyla yapacaklari ilk maç öncesi Medical Park Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; bordo-mavililer son çalismasini ise Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri'nde gerçeklestirecek.

(Trabzon/17.00/18.00)

6- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay ve futbolcu Olarenwaju Kayode, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda deplasmanda Dinamo Batum'la persembe günü yapacaklari maça iliskin Batum Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Takim son çalismasini da statta yapacak.

(Batum/16.30/17.00)

7- Fenerbahçe, Ukrayna'nin Dinamo Kiev takimiyla Atatürk Olimpiyat Stadi'nda hazirlik maçinda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA