GÜNDEM / 4 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Yüksek Askeri Sura üyeleri Anitkabir'i ziyaret edecek. Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'ndeki Yüksek Askeri Sura Toplantisi'na baskanlik yapacak.

(Ankara/11.00/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Koronavirüs Bilim Kurulu, Saglik Bakani Fahrettin Koca baskanliginda video konferans araciligiyla toplanacak.

(Ankara/16.30)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, temmuz ayina iliskin reel efektif döviz kurunu açiklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Türkiye Istatistik Kurumu, 2020 yilina iliskin Yillik Sanayi Ürün (PRODCOM) Istatistikleri'ni duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip ediliyor.

(Tunus) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Antalya ve Mugla'daki orman yanginlarina iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo) (Fotografli-Görüntülü)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan atletizmde çekiç atma finalinde Esref Apak mücadele edecek.

(Tokyo/14.15) (Fotografli)

3- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda persembe günü Iskoçya ekibi St. Johnstone ile yapacaklari maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Sari-kirmizili takim son çalismasini tesislerde yapacak.

(Istanbul/18.00/19.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci ve takim kaptani Ugurcan Çakir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda persembe günü Norveç'in Molde takimiyla yapacaklari ilk maç öncesi Medical Park Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; bordo-mavililer son çalismasini ise Mehmet Ali Yilmaz Tesisleri'nde gerçeklestirecek.

(Trabzon/17.00/18.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay ve futbolcu Olarenwaju Kayode, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda deplasmanda Dinamo Batum'la persembe günü yapacaklari maça iliskin Batum Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Takim son çalismasini da statta yapacak.

(Batum/16.30/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

6- Fenerbahçe, Ukrayna'nin Dinamo Kiev takimiyla Atatürk Olimpiyat Stadi'nda hazirlik maçinda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.00) (Fotografli-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Terörle mücadelenin kahraman komandolari Manavgat'taki orman yangini sonrasi seferber oldu

- Türkiye'nin terörle mücadelesinde basarili operasyonlara imza atan Izmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanligi timleri, yanginin zarar verdigi mahallelerde vatandaslarin yardimina kosuyor

- Enkaz kaldirma ve esya tasima çalismalarina katilan komandolar, mahalle sakinlerinin takdirini topluyor

- Yanginda evi, traktörü ve 8 keçisi yanan Mithat Akça:

- "Devletimiz ve milletimiz hep yanimizda. Askerlerimiz de sag olsunlar yardimimiza kosmus. Bize çok yardimci oluyorlar. Allah razi olsun"

(Süleyman Elçin/Antalya)

2- Orman yanginlarinin önlemesinde servi agaci dikilmesi önerisi

- Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Hamit Ayberk:

- "Kizilçamin hassasiyetini yerlesim alanlarina dikeceginiz zakkum, servi, badem ve ceviz gibi agaçlarla yangina daha direnisli zonlar olusturma sansiniz olabiliyor. Bu konuda en önemli bitki türlerinden birinin servi oldugu görüsündeyim. Çünkü servinin ayni zamanda rüzgar çiti, rüzgar perdesi olma özelligi de vardir. Dolayisiyla bu yerlesim alanlarina yaklasan yangini daha dirençli bir zon olarak, yangina daha az duyarli olarak koruyacaktir mutlaka. Bu anlamda faydali buluyorum"

- "Yanginda esas basariyi belirleyen yersel ekiplerdir. Ilk müdahale ve hazir kuvvet ekipleridir. Oradaki orman yangin itfaiyesidir. Çünkü bunu bir savas gibi düsünün. Bu savastaki bizim piyadelerimiz onlardir. Gece hava karardiktan sonra helikopter ve uçaklar, islev göremez hale gelmekte, uçamamaktadir fakat oradaki yer ekipleri gece gündüz cansiparane bir sekilde mücadele etmektedir"

- "Gün birlik olma zamanidir. Provokatif açiklamalardan uzak durmanin gerekli oldugu görüsündeyim. Çünkü ancak dayanismayla ve birlik olarak bu zor zamanlari atlatabiliriz"

(Hüseyin Kulaoglu/Istanbul)

3- Mücevher ihracati 7 ayda 3 milyar dolar sinirina dayandi

- Ihracatini, ocak-temmuz döneminde geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 48,5 artiran sektörün en fazla ihracat yaptigi ülke 454,1 milyon dolarla ABD oldu

- Bu dönemde en fazla mücevher ihracati gerçeklestiren il 2,6 milyar dolarla Istanbul olurken, bu ili Çorum takip etti

(Deniz Çiçek/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA