Gazze'de 5 Takimin Yarisacagi Ampute Futbol Turnuvasinin Ilk Maçi Oynandi

Gazze Seridi'nde Filistin Ampute Futbol Federasyonunun düzenledigi ve 5 takimin mücadele edecegi ampute futbol turnuvasi basladi.



Uluslararasi Kizilhaç Komitesi (ICRC) sponsorlugu ile Filistin Ampute Futbol Federasyonu himayesinde bu yil ikincisi düzenlenen turnuvanin ilk maçi oynandi.

Gazze kentindeki Yermük Stadi'nda oynanan ve Simal et-Tehaddi ve Kal'atül Cenub takimlarinin mücadele ettigi ilk maç 1-1 beraberlikle sona erdi.

ICRC Sözcüsü Suheyr Zekut, AA muhabirine yaptigi açiklamada, bu yil turnuvanin ikincisini düzenlediklerini ve 2 ay sürecegini belirterek, hedeflerinin engellileri topluma kazandirmak oldugunu söyledi.

Turnuvaya 80 sporcuyla 5 takimin katildigini aktaran Zekut, sporcular arasinda Israil'in Gazze Seridi'ne düzenledigi saldirilar sirasinda uzvunu kaybeden futbolcularin da forma giydigini belirtti.

Zekut, turnuvanin buraya katilan engelli sporcularin uluslararasi sampiyonalara da katilabilmesi için bir pencere olacagini dile getirdi.

Gazze'de mayis ayinda, ICRC sponsorlugu ile Filistin Ampute Futbol Federasyonu himayesinde düzenlenen 4 takimin mücadele ettigi ampute futbol turnuvasinda birinciligi "Filistin El-Cezire Kulübü" elde etmisti.

Israil'in Gazze'ye düzenledigi saldirilarda veya Büyük Dönüs Yürüyüsü gösterilerinde keskin nisancilarin hedefi olarak bacagini kaybeden onlarca Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA