Galatasaray-St. Johnstone Maçina Dogru

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim:'Tüm ciddiyetimizle turu geçip, diger turu da geçip gruplara kalmak istiyoruz' 'Falcao ve Feghouli Galatasaray'a hizmet etmis, degerli oyuncularimiz. Ayriliklari da bir araya gelmeleri de dogal kabul etmeliyiz' Sarikirmizili takimin yeni transferi Berkan Kutlu:'Hayatimin en güzel günlerini yasiyorum'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Iskoçya ekibi St. Johnstone ile yarin yapacaklari UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçini kazanmak ve üst üste iki turu geçerek grup asamasina kalmak istediklerini söyledi.

Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basin toplantisina yeni transfer Berkan Kutlu ile katildi.

Açiklamalarina ülkedeki yanginlarla ilgili sözleriyle baslayan Terim, "Su yangin belasindan insallah bir an evvel kurtuluruz. Çok iyi bir yesilciyim. Insanin cani cigeri yaniyor gibi bir durum var. Ailemle konusuyorum, oradan görmek çok daha aci verici. Insallah bir an evvel sonlandiririz. Bir daha böyle bir sey yasamayiz. Allah yardimcimiz olsun." ifadelerini kullandi.

Galatasaray Teknik Direktörü, yarinki rakipleri St. Johnstone hakkinda, "Ligde bir maç oynadilar, o da deplasmanda. Seyretmesi zordu. Iskoçya'ya gitme imkanimiz yoktu. Buna ragmen bir ana fikir çikardik. Özellikle temasli oyunda çok iyi oynayan bir takimdan bahsediyoruz. Mücadelesi üst seviyede olan bir takim, kolay bir maç olmayacagini da düsünüyorum. Açikçasi arkadaslarimiza verebilecegimiz tüm bilgileri de verdik. Analiz ekibimiz çok ciddi çalisti. Her rakibimize saygi duyuyoruz, Iskoç ekipleri özellikle bu tarihlerde çok endiseli günler çikarmistir Türk takimlarina. Bazi sürprizler olmustur. Ona denk gelmek istemiyoruz. Tüm ciddiyetimizle turu geçip, diger turu da geçip gruplara kalmak istiyoruz. O düsünce içinde oynayacagiz." açiklamasini yapti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun futbolculari Ogulcan Çaglayan'la ilgili verdigi karari elestiren Terim, söyle konustu:

"Baskan yardimcimiz Sayin Rezan Epözdemir'i izledim. Kararin verilme süreci, sonuçlari ve içerigi hakkinda herkese doyurucu bilgiler verdi. Hem Galatasaraylilar hem kamuoyu bilgilendi diye düsünüyorum. Ben isin teknik tarafinda kalmak istiyorum, çikip nezaket içerisinde kulübünü savunan bir baskan, yönetim ve hukukçu görüyorum. Sonuç itibariyla da Ogulcan benim yararlanmak istedigim bir oyuncu. Söyle bir tablo var, UEFA lisans veriyor, TFF bu lisansi onaylamiyor, vermiyor ve Ogulcan Avrupa kupas'nda oynamiyor. Düsünülmesi gereken mi desem komik mi desem... Bu konuyu zaten biz Tahir Kiran baskanla çözeriz, çözülür bu konu. Oradan bir sikintimiz yok da mantiga uymuyor. Oynadigimiz uluslararasi bir maçta uluslararasi konulara müdahale edecek federasyon UEFA ve FIFA, onlar tamam diyor ama sizin futbol federasyonunuz izin vermiyor ve oyuncu oynayamiyor. Açikçasi bu beni üzüyor. Sezon basi beyaz sayfada ve kendi alanimda kalmak istiyorum. Diger alani dolduran ve o konuda ihtisas sahibi olan arkadaslarimiz gerekli sekilde konusuyor."

- Berkan, Taylan ve Kerem ilk 11'de

Fatih Terim, Berkan Kutlu, Taylan Antalyali ve Kerem Aktürkoglu'na yarin ilk 11'de sans verecegini açikladi.

Yeni transferleri Berkan Kutlu'nun altyapidayken yanina gelip sohbet ettikleri günle ilgili sözlerinin hatirlatildigi Fatih Terim, "Çok mutlu oldum. O kadar da güzel anlatti ki... Çok da hosuma gitti, cevaplari, bakis açisi, çok genç yastaki olgunlugu ve iletisimi. Kendine güvenini zaten biliyoruz. Bir kabuk degisimine gidiyoruz demistik, onlarin iyi örneklerinden biri. Yarin da kendisini oynatacagim. 10 antrenmani bile olmadi ama bir hazirlik maçi oynadik altyapimizla. O kadar hazir ki sadece fizik olarak degil, mental olarak da hazir. O yüzden baskiya verdigi cevap da ne kadar hazir oldugunu gösteriyor. Galatasaray'in bu tip oyuncularini çogaltacagindan emin olabilirsiniz." seklinde konustu.

Terim, sakatliktan dönen Taylan Antalyali'nin durumu hakkinda ise "Scott ile beraber düsündügümüzde isin fizik kisminin çikan analizlerinde Taylan'in bir hayli önde oldugunu gördük. Kendi özel çalisiyordu, son bir haftadir bizimle çalisiyor. Taylan'i da yarin oynatacagim. O yüzden Taylan gibi Berkan gibi oyunculara ihtiyacimiz var. Bazi oyunculari maç kondisyonuyla hazirlayabilirsiniz. 24 günde 7 maç oynayacagiz. Sezon basi için çok agir. 4 Avrupa, 3 Türkiye Ligi. Talihsiz olani 3 deplasman üst üste oynayacagiz. Bunlari düsündügümüzde her oyuncuya ihtiyacim var. Teknik adamlarda her oyununun karnesi vardir, kim nerede nasil davranir, nasil tepki gösterir o yüzden yanilma oranimiz çok azdir. Kendi adima en azindan yanilma oranim azdir. Bazi oyuncular yaniltmaz, onlardan biri de Taylan. Taylan'a da söylüyorum çok sizlanma gibi bir lüksü yok. Yillarca çok oynamadigi için farki kapatsin diye düsünüyorum. Çok oynadim diyen oyuncu grubundan hoslanmadigimi söylerim." degerlendirmesinde bulundu.

Deneyimli teknik adam, Kerem Aktürkoglu'yla ilgili gelen bir soruya ise "Kerem çok kiymetli bir oyuncumuz. Her gün gelisecek, dogru oynamayi ögrenecek. Bu, kendisine çok önemli bir performans artirimi saglayacak. Eylül ayinin 1'inden 8'ine kadar olan bölümde takimimiza yeni oyuncular katmayi düsünüyoruz. Her saniye her gün Galatasaray'dan bir sey bekleyebilirsiniz. Buna kararliyiz. Her gün bu konuda baskan bizzat ilgilendigi için kafamizdaki yapiyi kurmak için en ekonomik sekilde Galatasaray'a, ileride bugün de orta vadede çok sey katacak sekli olusturmaya çalisiyoruz. Böyle bakinca Kerem bizim için degerli oyuncularimizdan biri. Kerem de yarin oynayacak. Hakikaten yorulacak, ona çok is düsecek ama o kadar istemeli ki... Bu genç yasinda zaman zaman dinlenecek zaman zaman oynamayacak ama bizim için güvendigimiz, önem verdigimiz ve ileride birkaç rolü oynayabilecek bir oyuncumuz." seklinde yanitladi.

Yeni transferlerden Alexandru Cicaldau ile uzun vadeli bir sözlesme yaptiklarini hatirlatan Fatih Terim, "Oynasaydi iyi olurdu ama uzun vadeli sözlesme ile gerekli mesaji verdik. Gruplarda ayrica oynayacak. Insallah buradan sonra Randers'i eleyerek UEFA gruplarina kalmak en önemli hedefimiz. Orada rahat rahat oynayacak. Kendisi ile ilgili olan planimizi 5 sene sözlesme imzalamak gösteriyor. Orada iki maçi düsünecek halimiz yoktu. Umarim Galatasaray'da oldugu süre boyunca o kadar güzel isler yapar ki biz bu iki maçi hatirlamayiz." ifadelerini kullandi.

- Falcao ve Feghouli açiklamasi

Terim, Baskan Burak Elmas'in takimdan ayrilmasini istediklerini açikladigi Radamel Falcao ve Sofiane Feghouli ile ilgili sunlari kaydetti:

"Baskanimizin kulübümüzün yeni model yapilanmasinda söyledigi bir cümle var, maliyet politikamiz geregi yüksek ücretlerin karsilanamayacagi gibi bir ifadesi var. Falcao ve Feghouli, Galatasaray'a hizmet etmis, degerli oyuncularimiz. Ayriliklari da bir araya gelmeleri de dogal kabul etmeliyiz. Kulüp olarak özellikle Florya'da son yillarda ayrilan oyuncularimizla ilgili hepsine çok güzel veda ettik. Alti ay kadroya yazmadigimiz Nagatoma nasil gitti. Onyekuru ile nasil vedalastigimiz hepinizin hafizalarinda, kulüp karariyla takimimizdan ayrilan Belhanda'nin nasil yolcu edildigini hepiniz biliyorsunuz. Buna önem veriyoruz. Galatasaray'in eski oyuncularini hatirladiginizda ne demek istedigimi çok iyi anlayacaginizi düsünüyorum. Galatasaray'in bir elçisi gibi oradan beyanatlar veriyorlar. Bu bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Gelirken karsilamayacagiz, giderken yolcu edecegiz. Böyle büyük oyuncularin sizi hatirlamasini istiyorsaniz, buna önem vermeniz gerekiyor. Umarim en kisa zamanda hem kulübümüz hem de oyuncularimiz adina yakisan bir çözüm bulunur ve konu sona erer."

Galatasaray Teknik Direktörü, transfer gündemlerinde oldugu iddia edilen Morutan'la ilgili, "Morutan'la ilgili fikrimi belirtmistim. Ben de Sayin Baskan da isin ekonomik boyutunu çok açik ifade ettik. Öyle bir rakam vermeyiz dedi Sayin Baskan. Morutan'i begeniyoruz eyvallah konu nereye gider bilemem ama bazi mevkilerin daha aciliyeti var. Galatasaraylilar daha rahat anlayacaktir. Bu seneki mottomuz söyle olsun istiyorum, formayi kapanin birakmadigi birakanin da formayi zor aldigi bir takim olacagiz. Verdiklerim birakmasin. Birakirsa da zor alacagini bilsin. Böyle bir takim istiyorum." seklinde konustu.

Fatih Terim "Geçen iki sezona göre daha neseli gözüküyorsunuz. Bunun sebebi nedir?" sorusuna ise "Belki ceza kalkmistir ondandir. UEFA cezasi. Ben mutlu oldugumda ifade eden, mutsuz oldugumda bunu da gösteren bir insanim. Disariya bu enerjiyi veriyorsam çok mutlu olurum. Millet diyor ya gülmüyor diye, çok iyiyim Allah'a sükür. Her geçen gün daha da iyi olacagimi düsünüyorum. Mutlu insanlarin performanslari da daha mükemmel olur. Bunun yorumunu herkes kendine göre neyi gördüyse yapabilir, bunu herhangi bir seye baglamiyorum." yanitini verdi.

Terim, futbolu 36 sene önce bugün birakmasinin hatirlatilmasi üzerine ise "Bugün kulübüm de paylasmis, çok düsünceliler, çok nazikler. 36 sene gibi bir süre geçmis, Merve küçücük kucagimda takim kaptanlik bandini da takmis. Faruk Bey'in organize ettigi helikopter ile gelirken kapi açik bana sorun. Sari-kirmizi forma görünsün diye kapiyi açtilar, o yükseklikte bana sorun. Santraya indigimiz santradan kalktigimiz öyle bir veda. Full seyirciye ki Mehmet Ali Yilmaz Bey, Trabzonspor'u benim ricam üzerine Almanya'dan getirtmisti. Ben sonra onun Günes gazetesinde çalisarak ona tesekkür ettim. Yine tesekkür edeyim. Galatasaraylilarla beraber futbol hayatimi noktalamistik. Bugün bir nostalji yasadim. Hele Galatasaray olunca insan daha da gurur duyuyor. Benim böyle 4 Agustos, 4 Eylül böyle gidiyoruz, Allah herkese böyle bir sey nasip etsin." ifadelerini kullandi.

- Berkan Kutlu: "Hayatimin en güzel günlerini yasiyorum"

Basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray'in yeni transferi Berkan Kutlu, "Hayatimin en güzel günlerini yasiyorum." diyerek sözlerine basladi.

Avrupa'dan da transfer teklifleri aldigini açiklayan Berkan, "2018'de bir anim var, agabeyimle birlikte hoca ile fotograf çektirmek istemistik, hoca beni kirmayip benimle 5 dakika sohbet etmisti. Altyapi oyuncusuydum, o zaman Galatasaray hayalim daha da güçlenmisti. Hocanin altyapi oyuncusuna verdigi degeri görünce... Ona çok tesekkür etmek istiyorum. Hoca bana deger verdi ve hayatla ilgili konustuk. Çok mutluyum. Menajerimle konustugumda 'Galatasaray seninle ilgileniyor.' dedi, çok heyecanlandim. Galatasaray gibi hayalimdeki takim kapiyi çaldiginda menajerime her gün soruyordum, 'Oldu mu, oldu mu?' diye, olunca da Istanbul'a geldim. Çok mutluyum." ifadelerini kullandi.

Fatih Terim'in görev verecegi her yerde oynamaya hazir oldugunun altini çizen genç futbolcu, "Çok farkli duygular yasiyorum. Ama bildiginiz üzere maç da var. Her seyi karisik yasiyorum ama profesyonel oyuncuyum, kendimi en iyi sekilde maça hazir tutmaya çalisiyorum. Hocamiz da gerekli taktik ve teknik bilgiyi bize iletti. Yarin elimden gelen her seyi verecegim. Ilk gün böyle olacak ve son güne kadar böyle kalacak. Baski bence bir ayricaliktir. Insanin baski ya da beklenti olmadiginda hayatta çok hedefi olmadigi anlamina gelir. Hazir miyim, yarin görecegiz, çok çalismaya devam edecegim." seklinde konustu.

Berkan Kutlu, "Altyapidayken Galatasaray'dan idol olarak gördügün isim kimdi?" sorusuna ise "Anim var, Isviçre Genç Milli Takimi'nda bize bir ödev verilmisti, rol modeli çizme gibi. Benim de o zaman Galatasaray'dan çok modelim oldu ama Felipe Melo beni çok etkilemisti ve onu çizmistim. Bu yakin dönemde Felipe Melo diyebilirim. Idollerle oynamak çok farkli bir duygu olur. Ama tabii ki o Felipe Melo, ben Berkan Kutlu'yum buraya Berkan Kutlu olarak geldim." yanitini verdi.

Kaynak: AA