Galatasaray Baskan Yardimcisi Rezan Epözdemir'den TFF Tahkim Kurulunun Ogulcan Çaglayan Kararina Tepki Açiklamasi

'Tahkim Kurulunun baskan ve üyelerinin istifasini istiyoruz. Galatasaray'in resmi iradesi budur'

Galatasaray Kulübü Baskan Yardimcisi Rezan Epözdemir, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulunun sari-kirmizili futbolcu Ogulcan Çaglayan'in eski kulübü Çaykur Rizespor'la yasadigi uyusmazlikla ilgili verdigi karara tepki gösterdi.

Türk Telekom Stadi'nda gazetecilere açiklamada bulunan Rezan Epözdemir, TFF Tahkim Kurulunun baskan ve üyelerini istifaya davet etti.

TFF bünyesindeki hukuk kurullarinin güvenilirliginin tartismali oldugunu savunan Rezan Epözdeir su ifadeleri kullandi:

"Ogulcan Çaglayan Galatasaray'in çok saygin bir futbolcusudur. Kimse Galatasaray'in futbolcusunun hakkini yiyemez. Türk futbolu ve herkes için adaleti savunmaya devam edecegiz. Galatasaray, Türk sporunun mihenk tasidir. Bu mücadelemizde lümpen bakis açisina her zaman dur diyecegiz. Bir yanda kurumlarla birlikte uzlasma çabamiza devam edecegiz, Galatasaray'a karsi yapilan hiçbir haksizliga ise boyun egmeyecegiz. Kisisel çikarlarla TFF'yi kaosa sürükleyen aktörlerle ilgili hukuki ve fiili mücadelemiz devam edecek. Hukuki yollara basvuruyoruz. Hasmane ve rövansist yaklasimla verilen bir karar oldugunu düsünüyoruz. Niçin oldu? Yakin zamanda gerçeklesen genel kurul ve süreçle beraber resmin bütününe baktiginizda, bu kararin niçin verildigini görebilirsiniz. Galatasaray olarak Tahkim Kurulunun baskan ve üyelerinin istifasini istiyoruz. Galatasaray'in resmi iradesi budur. Aleniyet var. Sayin Murat Balci, Emine Yazicioglu, Osman Baturhan Dursun, Haluk Sonsuz, Eyüp Kul, Murat Erbilen ve Abdürrahim Günesdogdu'nun vakit geçmeksizin istifa etmesi gerektigini düsünüyoruz. Bu kurulun istifasini talep ediyoruz. 40 gün içinde taban tabana zit karara imza atan üyeler hakkinda görevi kötüye kullanmaktan en kisa sürede savciliga sikayetçi olacagiz."

"Resmi sitede karar oy çokluguyla görünüyor. Oy çoklugunu acele bir sekilde oy birligine çeviren bir kurul var. Bu kurulun aldigi karar saglikli olabilir mi?" seklinde konusan Epözdemir, "Hangi eller bu karara dokundu, kim talimat verdi, muhalif üyeleri kim vazgeçirdi? Galatasaray Kulübüne karsi bu kumpasi kim kuruyor? Sonuna kadar bu sürecin takipçisi olacagiz. Hangi arada muhalif üyeler ikna edildi ve aleyhimize belki de Türk hukuk tarihine kara harflerle geçecek bu karar verildi. Olagan kanun yolu devam ediyor. Yargi karari yok, kesinlesmis karar yok, kesinlesmis alacak yok. Kulüpler için transfer yasagini kaldiriyorsunuz ama oyuncu için açik hüküm olmasina ragmen itirazimizi reddediyorsunuz. Bu bir hukuk garabetidir." degerlendirmesinde bulundu.

Tahkim Kurulunun daha önce Ogulcan'in 6 maçlik cezasini 3'e indirdigini ancak 1 milyon 200 bin avroluk tazminattan Galatasaray Kulübü ile oyuncunun sorumlu tutuldugunu hatirlatan Rezan Epözdemir, "Bu karar bizi çok sasirtti. Çünkü emsali yok. Sözlesmesinin bitmesine 6 hafta kala oyuncunun mukavelesini haksiz feshettigi belirtiliyor ancak tüm yilin ücreti talep ediliyor. Kulübümüz ve futbolcumuz bölge idare mahkemesine basvuru yapti. Süreç devam ederken kulübümüzle ilgili transfer yasagi alinmis. Bununla ilgili yönetim kuruluna basvurduk. 'Bu alacak kesin degil, çekismeli alacak. Transfer yasagi yapamazsiniz.' dedik. Bunun üzerine Tahkim Kuruluna basvurduk. Tahkim Kurulu 40 gün önce, 'Transfer yasagini kaldiriyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. Kesinlesmis bir alacak olmadigi için kulüp adina transfer yasagini kaldiriyorum.' dedi. UEFA'ya da basvurup, 'Oyuncumuzun lisansiyla ilgili islemleri yapmak istiyoruz. Bu çekismeli alacaktir, bunu böyle kabul edin.' dedik. UEFA bu talebimize müspet yaklasti. Akabinde TFF bu kez oyuncu bakimindan vize ve lisans islemlerini yapmadi." ifadelerini kulandi.

Bu gelismenin üzerine TFF'ye bir basvuru daha yaptiklarini aktaran Epözdemir, "Biz, 'Bu karar hukuksuzdur, olagan kanun yolu devam ediyor.' dedik. 'Oyuncuyla ilgili bu tasarruf hukuka aykiridir. Oyuncunun lisansini çikarmamazlik yapamazsiniz, çalisma hakkini kisitlar.' dedik. Federasyon 3 hafta boyunca bu talebimizle ilgili karar vermedi. 2 Agustos'ta da ret karari verdi. Tahkim Kurulunun olaganüstü toplanmasini talep ettik ve toplandi. Elimizde 40 gün var. 'Hukuki süreç devam ediyor, transfer yasagini kaldiriyorum.' demis, oyuncumuz için de paralel karar çikacak diye düsündük. Dün akam 22.32'de karar bize fakslandi. Fakslanan kararda oy birligiyle, resmi sitede oy çokluguyla reddedildigi yaziyor. Her seye ragmen dik durmaya çalisan Tahkim Kurulu üyeleri bu aradaki süreçte ikna edilmis, karar hiçbir çatlak ses olmadan oy birligine dönüsmüs. Bu bile kararin basli basina bir hukuk garabeti oldugunu ortaya koyuyor. 40 gün sonra ayni olayda ayni sartlar devam ederken, taban tabana zit bir karardan bahsediyoruz." seklinde konustu.

Kaynak: AA