2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari

Güney Kore: 3 Türkiye: 2 Güney Kore, yari finale çikti.

A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda çeyrek finalde Güney Kore'ye 3-2 yenilerek elendi.

Maça çok iyi baslayan "Filenin Sultanlari", iyi servis attigi karsilasmanin basinda 7-3'lük üstünlük kurdu. Meryem Boz ve Zehra Günes'le iyi hücum eden A Milli Kadin Voleybol Takimi, savunmada da iyi manset aldi. Etkili hücumlara blok sayilari da eklenince Türkiye, ilk seti rahat bir oyunla 25-17 kazanarak 1-0 öne geçti.

Milli takimin kötü manset aldigi ikinci sette Güney Kore, iyi servis atarak 17-7'lik üstünlük kurdu. Ikinci seti Güney Kore, 25-17 kazandi ve setlere 1-1'lik dengeyi getirdi.

Üçüncü sete de Türkiye, çok kötü manset alarak basladi ve Güney Kore, 5-1'lik üstünlükle Guidetti'ye molayi aldirdi. Blok sayilariyla seti 15-15'te dengeyi getiren ay-yildizli ekip, kaptan Eda Erdem Dündar'in iyi oyunuyla üstünlügü de ele aldi ve 17-16 öne geçti. Setin sonunda 23-21 geriye düsen Filenin Sultanlari, 24-24'te oyuna tekrar dengeyi getirdi. 25-24'te set sayisini degerlendiremeyen milli takim, seti 28-26 kaybederek 2-1 geriye düstü.

Dördüncü sete Seyma Ercan'in etkili servisleriyle baslayan Türkiye, 11-5'lik üstünlük kurdu.Tugba Senoglu'nun sayilariyla etki ettigi seti A Milli Kadin Voleybol Takimi 25-18 kazanarak setlere dengeyi getirdi: 2-2.

Yari finale çikacak takimi belirleyecek besinci ve son sette Tugba Senoglu'nun üst üste sayilariyla Türkiye, skorda 6-3'lük avantaj yakaladi. Hücumda toplari öldürmekte zorlanan milli takim, saha degisimine 8-7 geride gitti. Büyük heyecana sahne olan son bölümde kötü manset alan milliler, seti 15-13 maçi da 3-2 kaybederek elendi. Bu sonuçla Güney Kore yari finale çikan ilk takim oldu.

Maç sonu milli sporcular büyük bir üzüntü yasadi. Bazi sporcularin gözyaslarini tutamadigi görüldü.

Karsilasmayi Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da takip etti.

Kaynak: AA