Türkiye-Karadag Maçina Dogru

A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes:'Tekrar üç maçta da hedef 9 puan, 7 puan da iyi. Lider olarak girdigimiz yarista, eylül ayini da lider olarak bitirdigimizde avantaj olacagini düsünüyoruz' 'Çaglar (Söyüncü), Ozan Tufan, Ozan Kabak ve Halil Ibrahim (Dervisoglu) kadroda olamayacak. Dün aksam takimindan sakat gelen Halil Akbunar vardi, onu da kadrodan çikardik' Milli futbolcu Mert Müldür:'Bu kampi 9 puanla kapatirsak çok büyük bir avantaj elde etmis olacagiz'

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki liderliklerini Karadag, Cebelitarik ve Hollanda ile oynayacaklari maçlardan sonra da sürdürmek istediklerini söyledi.

Senol Günes, Karadag ile yarin Vodafone Park'ta yapacaklari karsilasmaya iliskin Riva'daki TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde düzenlenen basin toplantisinda milli futbolcu Mert Müldür ile açiklamalarda bulundu.

30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutlayarak sözlerine baslayan tecrübeli teknik adam, "Avrupa Sampiyonasi geride kaldi. Göreve geldigimizde Avrupa Sampiyonasi ve Dünya Kupasi'na katilmak hedefler arasindaydi. Ilk oynadigimiz 3 maç zor görünmesine ragmen 7 puan topladik, 9 puani kaçirdik. Tekrar üç maçta da hedef 9 puan, 7 puan da iyi. Lider olarak girdigimiz yarista, eylül ayini da lider olarak bitirdigimizde avantaj olacagini düsünüyoruz. Beklentimiz bu. Taraftarin yanimizda olacagi bir maç olacak. Onlarin coskulu, olaganüstü destegine ihtiyacimiz var. Tek vücut olup heyecanla maçi kazanmak için sahada var olacagiz. Birlikte çok isi basardik, yarin da öyle olacagini umuyorum." ifadelerini kullandi.

Aday kadroya davet edilen 4 ismin salgin döneminde Ingiltere'deki kurallar nedeniyle Türkiye'ye gelemediklerini ve yarinki maçta forma giyemeyeceklerini aktaran Senol Günes, bu duruma sitem ederek sunlari söyledi:

"Çaglar (Söyüncü), Ozan Tufan, Ozan Kabak ve Halil Ibrahim (Dervisoglu) kadroda olamayacak. Dün aksam takimindan sakat gelen Halil Akbunar vardi, onu da kadrodan çikardik. Daha önce kampin ilk gününde Alpaslan'i (Öztürk) kadroya dahil ettik. Hukuki olarak durumlari takip ediliyor, dogru bulmadigimiz tartismaya açilmasi gereken bir konu. Transferlerin, milli maçlarin tarihlerinin buna göre düzenlenmesi gerekiyor. Pandeminin verdigi sorunlarin futbolu ne kadar etkiledigini görüyoruz. Burada ayrimcilik da oluyor. Dün transferi biten oyuncu Schalke'nin mi Norwich’in mi? Schalke'ye basvurduk ama oyuncu Norwich'e gitti. Gelen oyuncularimizla en iyisini yapacagimizi düsünüyoruz. Gelemeyen, Ozan Tufan, Ozan Kabak, Çaglar ve Halil Ibrahim degerli oyuncular ama elimizde de degerli oyuncular var. Ülkemizde de diger ülkelerde de futbol organizasyonu yapilirken her seyi detayli düsünmek gerek. Yaziyi yazdik, (Cebelitarik ve Hollanda maçlari için) gelirler büyük ihtimalle . Daha önce yazarken de geleceklerini bekliyordum. Üç maç için 15 gün önce çagirdim. Biletleri gönderilmis, hukuki boyutlari takip ediliyor, FIFA nezdinde girisimlerimizi yaptik. Bu maça da onlari bekliyordum. Bu maçta olacaklarini biliyorum. Diger maçlarda da ayni yazi geçerli. Yarin da baska bir sey bulurlar mi bunu bilmiyorum."

Yola genç bir kadro ile çiktiklarini ve her geçen gün daha iyi olacaklarinin altini çizen Günes, "Dünya Kupasi'na katilimi saglarsak bu kadronun uzun yillar yarismada olacagini bekliyorum. Inancimiz, kalitemiz var; akilli, sabirli oynamak zorundayiz. Rakibimizin fizik gücü iyi, biraktiginiz zaman pas yapabilen, teknik bir takim. Iki maçi kazandilar, Norveç'e kaybettiler ama onu da kazanabilirlerdi. Yetenekli ve tecrübeli oyunculari var. Jovetic vardi, onun sakatligi var, son durumunu bilmiyorum. Onlar için çok önemli bir oyuncu. Kendi oyunumuzu oynamak durumundayiz, iyi bir hikaye yazmak için lider oldugumuz grubu lider olarak bitirip birinci çikmak lehimize olacaktir. Ilk üç maçtaki sonuçlari da unutarak, yeni bir heyecanla yarina hazirlanacagiz. Bugüne kadar bize destek veren yönetim, baskan, tüm taraftarlara Türk halkina tesekkür ediyorum. Türkiye’nin de Katar’da olacagini düsünüyorum. Mert (Müldür) yarin oynayacak gibi gözüküyor. Çikacak 11'imiz var, sikinti olacagini düsünmüyorum. Daha önce oynamis basarili oyuncularimiz var, onlari kullanacagiz." seklinde konustu.

Oyuncularin transferlerinin de milli takimdaki durumlarini etkiledigini belirten deneyimli teknik adam, "Oyuncularimizla ilgili bazi kisa açiklamalar yapip tartisma açmayi dogru bulmuyorum. Dorukhan sevdigimiz begendim bir oyuncu. Avrupa Sampiyonasi'na aldigimda da beklentim büyüktü ama hala toparlayamadi. Transferinin geç yapilmasinin sikintisini yasiyor. Bunu genel olarak söylüyorum. Hakan da transfer yapti, Ozan Kabak da transfer yapti, hepsi yapabilirler, bundan mutluluk duyarim ama zamanlamayi iyi bilmek gerek. Transfer oyuncuyu etkiler, Ozan’dan bahsedeyim, Ozan’in transferinde Schalke’ye basvuru yaptik, ama son gün transfer oldu ama benim oyuncum degil diyorlar. Öteki taraftan Ozan Tufan da ayni sekilde. Kulüp muhatabiniz bile belli degil. Milli takim her seyin üstünde diyoruz ama bazen her seyin üstüne çikmiyor. Oyuncular, transferlerini iyi yönetmeli." ifadelerini kullandi.

Senol Günes, "EURO 2020 kadrosunda olmadigi için Salih Uçan'in ismi hep gündeme gelmisti. Su an aday kadroda. Salih'le ilgili görüsünüz nedir, yarin sahada görecek miyiz?" sorusuna ise su cevabi verdi:

"Salih yetenekli bir oyuncu, Alanya'da da takip ettim. Medyanin elestiri yaptigi, Berat, Ferdi, Yusuf, Adem olsun bunlarin bir kismi direk katilabilir, bunlarin konusulmasi normal bir sey. Milli takimla herkesin ilgilendigi gündemde oldugu bir isim, Salih de böyle bir oyuncu. Geldiginde ufak darbeye bagli sikintisi vardi. Yenilenme idmani yapti, bugün durumuna bakacagiz. Takimin tümüne bakarak hareket edecegiz, çagrildigina göre düsünülen bir oyuncu. Düsünülmeyen isimleri de söyledim. Ridvan’i da son maçta daha iyi buldum, daha önce aldigimda tanidigim Ridvan’a yakin oynamaya basladi. Gelmeyen oyuncular olabilir, gelenler en iyisini yapacak, gelmeyenler buraya gelebilmek için ugrasacaklar. Her zaman çagrilabilir. Salih de bunlardan biri. Iyi bir oyuncu. Kendisine hos geldin dedik. Tüm oyuncular bizim evladimiz."

Günes, Emre Belözoglu'nun teknik ekipte yer alip almayacagina iliskin soruyu da, "Emre ile ilgili görüsüyoruz dedim, hiçbir zaman resmilesmedi. Türkiye adina burayi temsil ederek görev yapiyorum. Emre çok begendigim, takdir ettigim bir oyuncuydu. Liderlik vasfi itibariyla basarili bir antrenör olacagini düsünüyorum. Sartlar itibariyla su an olmasi mümkün degil. Onun beklentileri veya bizim beklentilerimizde farkli taraflar vardi. Bizim takimda en iyi uyum saglayacak yardimci hoca olarak Emre'yi düsünmüstüm. Birakmadan önce kaptan olarak bu katkiyi yapiyordu. Sartlar olusmadi. Onun yerine baska antrenör de alabilirdim, almadim. Bu dönemi böyle geçirecegim, bana biraz daha yük binsin. Yanimda Bayram hoca ve diger hocalar var. Burak ve Hakan'i önde tutarak, onu degerlendirmek istiyorum." seklinde yanitladi.

- Mert Müldür: "Bu kampi 9 puanla kapatirsak çok büyük bir avantaj elde etmis olacagiz"

Milli futbolcu Mert Müldür, Karadag maçindan üç puanla ayrilarak liderliklerini sürdürmek istediklerini söyledi.

Yarin çok önemli bir maça çikacaklarini belirten Mert, "Üç puanla ayrilmamiz gerekiyor. Deplasmanda da Cebelitarik karsisinda üç puan alip, Hollanda karsisinda motive bir sekilde oynamak istiyoruz. Karsimizda kim olursa olsun kazanmak için çikiyoruz. Üç tane çok önemli maçimiz var. Iki maçta 6 puan almamiz gerek ki Hollanda karsisinda motive sekilde oynayalim. Bu kampi 9 puanla kapatirsak çok büyük bir avantaj elde etmis olacagiz. Hedefimiz bu." ifadelerini kullandi.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda elde edilen kötü sonuçlari geride biraktiklarini aktaran genç futbolcu, "Oyuncular olarak o sayfayi kapattik. Önümüze bakmak zorundayiz. Hep birlikte yine mutlu günler yasamak istiyoruz. Önümüzdeki maça konsantrasyon saglamamiz gerek." seklinde konustu.

Italya'da Sassuolo formasi giyen Mert, kariyerini Avrupa'da sürdürmek istedigini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA