'Turkcell Granfondo Izmir'de Pedallar Yanginda Zarar Gören Çocuklarin Egitimi Için Dönecek

Turkcell Kurumsal Iletisim Direktörü Ismail Özbayraktar: 'Dünyaca ünlü GranFondo yol bisiklet yarisi serisini, Istanbul’dan sonra Izmir’de bisikletseverlerle bulusturmanin heyecanini yasiyoruz. Ayrica bu yaris, bizim için çok önemli bir anlam ifade ediyor. Geçtigimiz haftalarda ülkemiz orman yanginlariyla mücadele etti. Bölgedeki çocuklar da yangindan olumsuz etkilendi. Bu durumu en aza indirmek için onlarin egitimlerine destek vermek istedik'

TURKSPORU'nun ve egitimin önemli destekçilerinden Turkcell’in Türkiye'deki bisiklet yarislarina yeni bir soluk katan Turkcell GranFondo Serisi’nin Izmir etabinda geri sayim heyecani sürüyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Turkcell, GranFondo bisiklet yarisi serisi kapsaminda sosyal sorumluluk yaklasimli etkinliklerini de devam ettiriyor.

5 Eylül'de Izmir’de gerçeklestirilecek olan serinin ikinci yarisinda, pedallar Kadin Hekimler Egitime Destek Vakfi (KAHEV) is birligiyle orman yanginlarinda maddi kayba ugrayan ailelerin okul çagindaki çocuklarinin egitimleri için dönecek. Ayrica, yangin bölgesinde zarar gören okullarin tadilati için de destek saglanacak.

"www.turkcellgranfondo.com" adresine girenler, sosyal sorumluluk bölümünden kendi sosyal medya hesaplari için kart yaratip bunu ücretsiz bir sekilde paylasabilecek. Böylece hem çocuklarin egitimi hem de okullarin tadilati için baslatilan kampanyaya destek olabilecek.

Bununla birlikte dünyaca ünlü bisiklet yarisinin heyecanini Türkiye'ye tasiyan Turkcell, katilimcilari yaris alanina gelirken yanlarinda elektronik atik getirmeye davet ediyor. Etkinlik alaninda ve Turkcell magazalarinda toplanan tekno atiklardan elde edilecek gelir, TÜBISAD is birligiyle yine orman yanginlarinda zarar gören çocuklar için egitim bursuna dönüsecek.

- "Pedallar egitim için dönecek"

Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Kurumsal Iletisim Direktörü Ismail Özbayraktar, sunlari kaydetti:

"Dünyaca ünlü GranFondo yol bisiklet yarisi serisini, Istanbul’dan sonra Izmir’de bisikletseverlerle bulusturmanin heyecanini yasiyoruz. Ayrica, bu yaris, bizim için çok önemli bir anlam ifade ediyor. Geçtigimiz haftalarda ülkemiz orman yanginlariyla mücadele etti. Bölgedeki çocuklar da yangindan olumsuz etkilendi. Bu durumu en aza indirmek için onlarin egitimlerine destek vermek istedik. Bu amaçla Turkcell GranFondo Izmir'de pedallar egitim için dönecek. Herkesi Izmir'in muhtesem kent atmosferi esliginde bisiklet binmeye ve yarista yer almaya davet ediyoruz."

- "Degisim için harekete geç"

Turkcell, haziran ayinda gerçeklesen Turkcell GranFondo Istanbul etabinda Birlesmis Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari dogrultusunda, Türkiye'nin insan odakli ve çevreye duyarli önde gelen teknoloji sirketi olarak tüm is süreçlerini, çevresel sürdürülebilirlik, dijital kapsayicilik ve sorumlu is yapis perspektifinde degerlendirerek etkinlige farkli bir boyut kazandirmisti.

Bu kapsamda Turkcell, yarismacilarin tisörtlerine yapistirabilecekleri BM'nin 17 Sürdürülebilir Kalkinma Amaci'ni "Degisim için harekete geç" mottosuyla birlikte çikartma olarak bastirirken, Turkcell Bisiklet Takimi da yarismaya "#DegisimIçinHareketeGeç" formasiyla katilmisti. Konak Meydani'ndan start alacak Turkcell GranFondo Izmir'de de yine tüm yarismacilar ve Turkcell bisiklet takimi, üzerinde bu çikartmalarin bulundugu formalarla yarisacak.

- Turkcell GranFondo Serisi

Türk bisikletine yeni bir heyecan getiren Turkcell GranFondo Serisi'nin ilk yarisi, geçen haziran ayinda Beykoz Belediyesi'nin katkisiyla Istanbul'da düzenlenmisti. Sosyal mesafe kurallarina uygun, saglik önlemleri artirilmis olarak gerçeklesen yarista 15 ülkeden yaklasik 1.000 bisikletsever pedal basmisti.

Serinin bu yilki ikinci etabinda ise amatör ve profesyonel tüm bisikletseverler, bu kez Izmir'de yaris heyecanini yasayacak. Izmir Valiligi'nin destegiyle gerçeklestirilecek Turkcell GranFondo Izmir yol bisikleti yarisi, 5 Eylül'de Konak Meydani'ndan start alacak. Izmir Valiligi'nin destegiyle kisa ve uzun parkur yarislarinin yapilacagi organizasyona 20'den fazla ülkeden binlerce sporsever katilacak. Balçova, Narlidere, Güzelbahçe güzergahindan geçecek olan katilimcilar, Urla'nin ardindan finis için yeniden Konak Meydani'nda bulusacak.

Tirmanislari yerine düzlükleriyle dikkati çeken Turkcell GranFondo Izmir'de farkli birçok kategoride dereceye girerek ödül kazanan yarisçilar belli olacak. Turkcell GranFondo Izmir, bedensel engelli sporcularin yani sira ilk kez çocuk bisikletseverlerin yarisina da sahne olacak.

Kaynak: AA