Remzi Sanver Açiklamasi 'Eski Baskanimiz Ve Yönetim Kurulu Üyeleri Için Ceza Verilmemesine Karar Verildi'

Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, disiplin kuruluna sevk edilen eski baskan Mustafa Cengiz ile bazi yönetim kurulu üyeleri hakkinda yaptigi açiklamada, "Disiplin kurulumuz oy birligi ile ceza verilmesine yer olmadigina karar verdi. Yönetim kurulumuz da oy çokluguyla disiplin kurulunun kararina uymaya karar verdi" dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Remzi Sanver, bugün gerçeklestirilen yönetim kurulu toplantisi sonrasinda GS TV’de açiklamalarda bulundu. Iki önemli gelisme hakkinda konusacagini ifade eden Sanver, "Bunlardan bir tanesi, 2020 ve 2021 senelerinde salgindan dolayi yapamadigimiz mali genel kurullar. Yönetim kurulumuz bu genel kurullarin 9 Ekim tarihinde eger çogunluk saglanmazsa 16 Ekim tarihlerinde yapilmasi dair karar aldi" diye konustu.



"Eski baskanimiz ve yönetim kurulu üyeleri için ceza verilmesine yer olmadigina karar verildi"

Ikinci konunun disiplin kurulundaki iki dosya hakkinda oldugunu söyleyen Remzi Sanver, "Bir süre evvel bazi üyelerimiz geçtigimiz dönem baskanimiz Mustafa Cengiz ve bazi yönetim kurulu üyelerini 22-29 Mayis 2021 tarihinde yapilmasi gereken seçimli olagan genel kurulun iptal kararinin alinmis olmasindan dolayi disiplin kuruluna sevk etmislerdi. Disiplin kurulumuzun aldigi tavsiye karari, yönetim kurulumuza geldi ve buna göre disiplin kurulumuz oy birligi ile Galatasaray Spor Kulübü Dernegi tüzügünün 109’a 1 ve 109’a 2 maddesindeki ihlalin unsurlari olusmadigindan ceza verilmesine yer olmadigina karar verdi. Konu öneri niteligindeki bu karar geregi yapilmak üzere yönetim kuruluna sevk edildi. Konu yönetim kurulumuzla görüsüldü ve yönetim kurulumuz da bu defa oy çokluguyla disiplin kurulunun kararina uymaya, yani ceza tayinine mahal olmadigini karar verdi. Disiplin kuruluna sevk edilmis olan ikinci dosya ise yine bazi üyelerimizin geçtigimiz dönem divan baskanimiz Esref Hamamcioglu ve divan yönetimi hakkinda sanal ortamda yapilan divan kurulu toplantisinin kisisel verilerin korunmasi kanununa uygun yapilmamasindan dolayi disiplin kuruluna yaptiklari basvuruydu. Disiplin kurulumuz konuyu görüstü ve yine oy birligiyle Galatasaray Spor Kulübü Dernegi tüzügünün 108’e 1 maddesindeki eylem olusmadigi için tüzügün 112. maddesine göre savunma alinmasina gerek olmadigina ve ihlalin unsurlari olusmadigindan ceza verilmesine yer olmadigina toplantida bulunanlarin oy birligiyle karar verdi, yönetim kurulumuzda oy birligiyle alinmis bu kararin oy birligiyle uygulanmasina karar verdi" seklinde konustu.



"Takimimizin menfaatlerini gözeten adil ve hakkaniyetli adimlar attik"

GZT Giresunspor maçinda Brezilyali futbolcu Marcao’nun Kerem Aktürkoglu’na yaptigi hareketle ilgili de konusan Sanver, "Bir sporcumuzun Giresunspor maçindaki spor etigine ters davranisi üzerine olacak. Siklikla vicdan hürriyetini savunuyoruz. Bu hürriyetin temel sartlarindan biri de dogruya dogru yanlisa yanlis demeyi bilmektir. Yani baskasi yapinca yanlis olan, biz yapinca dogru olmaz. Onun için sporcumuzun davranisini tevil yoluna gitmedik. Daha önce bir vesileyle ifade ettigim gibi spor kulüpleri sporcularinin sadece bedensel gelismelerinden degil ahlaki olgunlasmalarindan da sorumludur. Bunun elbette Galatasaray için de geçerli oldugunun bilincindeyiz. Zaten bunun için de bu bilinci bu olayda ortaya koydugumuzu düsünüyoruz. Kulübümüzün kurumsalligina ve iç iliskiler hiyerarsisine uygun biçimde hem Galatasaray’in degerlerini hem de takimimizin menfaatlerini gözeten adil ve hakkaniyetli adimlar attik. Baska bir deyisle yanlisa dogru demek ilkesizligine düsmedik ama oyuncumuzun yaptigi yanlisin Galatasaray’a zarar verme sürecine dönüstürülmesine de müsaade etmedik. Aslinda bu süreçte yasananlar Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki yapisal, kisiler kaynakli sorunlarin vahametini bir kere daha ortaya koydu" ifadelerini kullandi.

"Üyelerimizle, taraftarlarimizla, paydaslarimizla ve tarihimizle çok güçlü bir camiayiz"

Çaykur Rizespor ile yasanan olaylara da deginen Remzi Sanver, "Galatasaray Spor Kulübü yönetimi olarak göreve geldigimiz günden itibaren Türkiye Futbol Federasyonu yönetimiyle iliskilerimizi Türkiye’de futbolun genel yararina birlikte katki yapmak ekseninde kurmaya çalistik. Bunun için samimiyetle el uzattik ama ne yazik ki elimiz bosta kaldi. Buradaki üzüntümüz ve tasamiz Galatasaray’in dar anlamda menfaatleri degil. Türkiye’de futbolun yüksek standartlarda yönetilmesine bütün futbol ekosisteminin ihtiyaci var. Bu noktan çok uzaktayiz. Bu durum kulüplerarasi iliskilerin kimyasini da bozuyor. Bunun üzücü örneklerinden birini dün yasadik. Bildiginiz gibi Galatasaray’la Rizespor arasinda bir ihtilaf var. Insaniz olabilir, spora gönül vermis medeni insanlar olarak bunu konusuruz, hallederiz. Gerekirse hukuk yoluna gideriz, orada hallederiz. Ama bu süreç ne yazik böyle gelismedi. Dün Rizespor’un bizi itham eden sert açiklamalari oldu. Bizim bu ithamlara cevap veren yine sert açiklamalarimiz oldu. Oysa ki bizim ne Rizespor’la ne de baska bir rakibimizle evet ihtilafimiz olabilir ama husumetimiz olamaz. Gelinmis olan bu nokta esas itibariyla Türkiye’deki futbolun genel yönetim süreçlerindeki sikintilarin bir yansimasidir. Baskanimiza kendince ceza vermeye çalisirken, ‘Hukukun üstünlügünü degil üstünlerin hukuklu hukukunu inceleyen ve talimatla karar veren kurulunuz nezdinde savunma yapmayi zul addederim’ ifadesinin muhatabi olmus kisiler ve kurumlari gördükçe biz mahcubiyet hissediyoruz. Bu hali Türk futboluna yakistirmiyoruz. Bunun için Türkiye’de futbolun kendimize sadece Galatasaray’a degil hepimize yakistirdigimiz yönetilmesi için mücadele verecegiz. Hak arama özgürlügümüzün el verdigi bütün hukuki adimlari atacagiz. Konuyu futbolun bütün önemli platformlarinin gündemine tasiyacagiz. Hem ulusal hem uluslararasi ölçekte verecegimiz bu mücadele sportif basari için degil bir maçi kazanabilir ya da kaybedebiliriz. Sampiyon olabilir ya da olmayabiliriz bunlarin hepsi sportif rekabetin dogal sonuçlaridir. Ama sadece Galatasaray’in degil gelismis bir toplumun degerlerine aykiri bir düzlene göz yumamayiz, yummamaya yummayacaksin. Üyelerimizle, taraftarlarimizla, paydaslarimizla ve tarihimizle çok güçlü bir camiayiz ve bu mücadelede kenetlendik" dedi.



"Yönetim kurulumuzla, Fatih Terim arasindaki açik, güvene dayali ve ahenkli bir iliski var"

Baskan Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim arasindaki iliski hakkinda yapilan elestirilere cevap veren Remzi Sanver, "Yönetim kurulumuzla, Teknik Direktörümüz Fatih Terim arasindaki açik, güvene dayali ve ahenkli iliskinin altini çizmek isterim. Bu olmasi gerekendir. Kulüp yönetimi olarak sadece futbolda degil her spor bransinda hocalarimizla bu iliskiler kuruyoruz, kurmak zorundayiz. Zaten kuramadigimiz noktada da iliskiyi bitirir, kurabilecegimiz hocalarla çalisiriz. Fatih hocamiz futbolun sadece Türkiye’de degil, dünyada önde gelen simalarindandir. Biz kendisine güvendik, sporcularimizi emanet ettik. Egitimden gelen ve üniversite yöneticiligi yapmis bir insan olarak söylüyorum ögrencilerinizin egitimini bir hocaya emanet edersiniz. Daha sonra her gün o hocanin siniftaki isine karismazsiniz. Hoca yaptigi isin hesabini egitim yili sonunda hatta egitim uzun soluklu bir süreçtir. Bazen birkaç egitim yili sonra verir. Fatih hocamizin günü geldiginde bu hesabi hem yönetimimize hem de Galatasaray camiasina en iyi sekilde verecegine dair inancimiz tamdir. Ayni sekilde biz de yönetim olarak sportif kararlarimizin sonuçlarinin hesabini genel kurulumuza ve Galatasaray camiasina verecegiz. Baskanimizla hocamiz arasindaki yillar öncesine dayanan dostluktan yahut Fatih hocanin Galatasaray Divan Kurulu Üyesi kidemli bir Galatasarayli olmasindan yola çikarak ya da bilemedigimiz baska sekilde Fatih hocaya teknik direktörlügün ötesinde Galatasaray yönetiminde rol biçen yorumlarin gerçeklikte karsiliginin bulunmadigini da altini çizmek isteriz. Tabiatiyla dileyen diledigi yorum yapmak da serbest. Herkesin üslubu da kendine aittir" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA