Nazillili Boksörler Basaridan Basariya Kosuyor

Aydin’in Nazilli ilçesinde her geçen gün ilgiyi artiran sporlar arasina girmeyi basaran boksta basarida beraberinde geliyor. Türk Boksuna Ulusal ve Uluslararasi alanda uzun yillar hizmet eden ve bu sporu 2007 yilinda Aydin’a getiren Uluslararasi Dünya Boks Hakemi ve eski Aydin Boks Il Temsilcisi Abdül Aziz Kiliç’in yetistirdigi boksörler basaridan basariya kosuyor.



Aydin’in Nazilli ilçesinde son yillarda artan boks sporuna ilgi basariyi da beraberinde getirdi. 2007 yilinda Abdül Aziz Kiliç’in girisimleriyle tüm Aydin geneline yayilan boks sporu, Nazillili gençlerin bu sporla tanismasi ile birlikte ulusal ve uluslararasi basarilari her geçen gün arttirdi. Son olarak Gürcistan’in baskenti Tiflis’te düzenlenen Avrupa Boks Sampiyonasi’nda yildiz kadinlarda 80 kiloda Avrupa üçüncüsü olan Fatma Kadiköylü, memleketi Nazilli’de büyük sevinç yasatti. Bu basariyla birlikte hedefte büyüdü. Bronz madalyanin sahibi olan Fatma Kadiköylü ve birlikte spor yapan arkadaslari yeni madalyalar için ter döküyor. Nazilli’deki spor salonunda antrenörleri Yavuz Kiliç’in çalistirdigi onlarca sporcu kondisyon ve tekniklerini arttirici idmanlarla yeni madalya ve kupalar için ter döküyor.

“Hedefim, bayragimizi olimpiyatlarda dalgalandirmak”

Gürcistan’in baskenti Tiflis’te düzenlenen Avrupa Boks Sampiyonasi’nda yildiz kadinlarda 80 kiloda Avrupa üçüncüsü olan Fatma Kadiköylü, “16 yasindayim ve 6 yildir boks sporu ile ilgileniyorum. Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye sampiyonu olduktan sonra Gürcistan’da düzenlenen Avrupa sampiyonasina gitmeye hak kazandim. Orada da Avrupa üçüncüsü oldum. Bu kupayi ve bu madalyayi Aydin Nazilli’ye boks sporunu getiren boksu sevdiren rahmetli Aziz Hocama verdigim sözü yerine getirerek ona armagan ediyorum. Arkamdaki dagim Yavuz hocama ve hepsine tesekkür ederim. Hedefim; bir sene sonraki Türkiye Sampiyonasi’nda Türkiye sampiyonu olarak Avrupa’daki sampiyonaya giderek Avrupa sampiyonu olmak istiyorum. Bundan sonraki hedefim ise dünya sampiyonlugu ve Allah nasip ederse 2024 Paris Olimpiyatlari. Ben Aydin’in topuklu Efelerine bu boks sporunu sevdirecegim” dedi.



“Hedefimiz, olimpiyatlar ve dünya sampiyonlugu”

Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Aydin bölge boks antrenörü Yavuz Kiliç ise yaptigi konusmada, “Fatma kizimiz Avrupa üçüncüsü oldu. 6 yil önce bu yola çiktigimizda Aydin’a boksu getiren, Aydin’da boksu sevdiren ve ayni zamanda babam olan uluslararasi dünya boks hakemi ve eski boks il temsilcisi Abdül Aziz Kiliç’a bir sözümüz vardi. Babam geçen yil rahmetli oldu. Biz de bu madalya ve kupayi yanimiza alarak babamin mezarina gittik, ona verdigimiz sözü yerine getirdik. Fatma, madalya ve kupasini basariyi en çok isteyen babama armagan etti. Fatma kizimizla gurur duyuyoruz. Bir sonraki hedefimiz Allah nasip ederse dünya sampiyonasi ve daha sonraki en büyük hedefimiz de 2024 Paris olimpiyatlari olarak koyduk. Insallah Aydin’imizda basarilarimiz artarak devam edecek. Daha büyük hedeflere emin adimlarla ilerleyecegiz”

“Her geçen yil basari ivmemiz yükseliyor”

Sporcularinin basarilarinin her geçen gün artmaya devam ettigini ifade eden Antrenör Kiliç, “Türkiye sampiyonu, Türkiye ikincisi ve Türkiye üçüncüsü sporcularimiz var. Ve her yil her turnuvaya gittigimizde elimiz bos dönmüyoruz. O yüzden Aydin boksu her geçen gün büyüyor ve ivmemiz ayni sekilde artiyor. Aydin merkezde Gençlik Merkezi Boks Salonumuzda, Nazilli’de Kapali Spor Salonu boks salonumuzda olmak üzere boks faaliyetlerimiz devam etmekte. Hedefimiz 3-9 Eylül arasinda Elazig’da yapilacak Türkiye Sampiyonasi’nda diger sporcularimizla beraber Türkiye sampiyonu olup ay yildizli bayragimizi dalgalandirmak. Bu arada 6 yillik süreç içerisinde de Yildiz Bayan Milli Takim Antrenörlügünü de yapmaktayim. Bu süre zarfi içerisinde Türkiye Boks Federasyonu Eyüp Gözgeç’e desteklerinden ötürü ve her seyden önce de Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Cenap Fillikçioglu’na bizlere vermis oldugu desteklerden dolayi çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA