Mustafa Erkanat Anisina Bilardo Turnuvasi

SAMSUN – Yakin zamanda hayatini kaybeden Samsunspor 2. Baskani Mustafa Kemal Erkanat anisina düzenlenen 3 bant bilardo sampiyonasini Lütfi Çenet kazandi.

Samsun’da Kovid-19 nedeniyle hayatini kaybeden Samsunspor 2. Baskani Mustafa Kemal Erkanat anisina dayisi Cumabey Germi tarafindan bilardo turnuvasi düzenlendi.

Zeki Bilardo Spor Tesisinde düzenlenen Mustafa Kemal Erkanat Türkiye 3 Bant Bilardo Sampiyonasi’na 64 sporcu katildi.

Finalde karsilastigi Cem Özkaya’yi 40-28 yenen Lütfi Çenet sampiyon oldu.

Çok önemli sporcularin yer aldigi turnuvada sampiyon oldugu için mutlu oldugunu dile getiren Lütfi Çenet, “Mustafa Erkanat’a Allah rahmet eylesin. Ailesine sabirlar diliyorum. Bu anlamli turnuvada çok iyi maçlar oynadim. Organizasyon ve masalar çok güzeldi. 64 sporcu katildi.

Ben ilk 32’den dahil oldum. Toplamda 5 kisiyi yenerek sampiyon oldum. Daha önce 17 kez Türkiye’de kupa kazandim. Milli Takim ile 1 kez Avrupa, 2 kez dünya sampiyonlugu kazandim. Ülkemizde 1990’li yillara göre bilardoya ilgi daha azaldi. Semih Sayginer bu sporda bir öncü. Herkese heves oldu. Semih Sayginer ile birlikte de maçlar oynuyoruz. Bu sporda basarili oldugunuzda birçok is kolundan gelir elde edebilirsiniz. Dolayisiyla gençlerin bu sporla ilgilenmesinde hiçbir sikinti yok” dedi.

Ödül töreninde konusan Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, “Mustafa Erkanat ile kisa da olsa tanistim. Samsun’a spor adina çok güzel seyler yapabilecek bir isimdi. Kendisinden çok güzel bir elektrik aldim. Adina bir turnuvanin yapilmasi yakisir. Bir tesise de ismi verilecek. Spora emek verenlerin bu sekilde yad edilmesi çok güzel bir davranis. Sporda bireysel branslarin desteklenmesi çok önemli. Böyle olursa basari da artar. Ankara’dan sonra Türkiye’de 2. Olacagimiz sadece bilardoya ait ‘Bilardo Akademi’ adinda büyük bir salonumuz olacak. Uluslararasi arenada da müsabakalarin yapilabilecegi bir bilardo salonu Samsun’da olacak” diye konustu.

Turnuvayi düzenleyen Cumabey Germi ise, bu turnuvanin yapmasinda emegi geçen, destek olan herkese tesekkürlerini sordu.

Turnuvanin sonunda 1. Lütfi Çenet 8 bin TL, 2. Cem Özkaya 6 bin TL, 3.’ler Gökhan Salman ve Adem Kulak ise 3’er bin TL ve çesitli hediyeler aldilar.

Kaynak: İHA