IBB Baskani Imamoglu, Tokyo 2020'Ye Katilan Sporculariyla Bir Araya Geldi

Ekrem Imamoglu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilan 14 sporcuya berat ve çiçek takdim etti Imamoglu: 'Ülkemizin formasini giymek, bayragiyla olimpiyata katilmak bile çok degerli'.

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilan Istanbul Büyüksehir Belediyesporlu (Istanbul BBSK) milli sporcularla bir araya geldi.

Emirgan'daki Beyaz Kösk'te gerçeklestirilen organizasyona baskan Imamoglu'nun yani sira, Istanbul BBSK Baskani Fatih Keles, kulüp genel sekreteri Erdem Aslanoglu ve IBB istiraki Spor Istanbul'un genel müdürü Renay Onur katildi.

Törende Imamoglu, Tokyo 2020'de mücadele eden Istanbul BBSK'li güresçiler Cenk Ildem, Kerem Kamal, Osman Göçen, karateciler Serap Özçelik Arapoglu, Ugur Aktas, Meltem Hocaoglu Akyol, tekvandocular Nur Tatar, Nafia Kus, Hakan Reçber, judocular Mihael Zgank, Vedat Albayrak, Mihraç Akkus, badmintoncu Neslihan Yigit ve atlet Ertan Özkan'a berat ile çiçek taktim etti.

Organizasyonda konusma yapan Imamoglu, olimpiyata katilmanin çok önemli oldugunu belirterek, "Ülkemizin formasini giymek, bayragiyla olimpiyata katilmak bile çok degerli. Eskiden ülkenin kendi içindeki yarisma düzeninden yukari çikan sporcular olimpiyata gidiyordu. Ancak simdi olimpiyatlara katilmak da ayri bir basari. Öncesinde her sporcunun elde etmesi gereken kotalar söz konusu. Bu yönüyle olimpiyata gitme basarisi gösteren 14 sporcumuz var. Bu sayinin artmasini istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Brans çesitliligi açisindan lacivert-turunculu kulübü tebrik eden Imamoglu, "Bu sene alinan madalyalarda beni en çok mutlu eden brans çesitliliginin varligi. 1-2 brans üzerinden yürüyen spor kültürünü 84 milyonluk bir ülkeyle eslestiremiyorum. Tüm branslarda da çitayi yukari tasimaliyiz. Türkiye, 'Bütün branslar çarpi on' anlayisindan disari çikmali. Istanbul BBSK'nin bu konuda lokomotif olmasini arzu ediyorum." diye konustu.

Olimpiyata katilan tüm sporcularla gurur duyduklarini belirten Imamoglu, "Basarilarinizin devamini diliyorum. Sadece bizim 14 sporcumuzu degil, olimpiyata katilan tüm sporcularimizi tebrik ediyorum. Madalya alan sporculari ayrica kutluyorum. Bu olimpiyata damgasini vuran ruh, Türkiye'nin kadin sporculariydi. Kadin sporcularimizin sayisinin artmasini, Türkiye'mizin çagdas yüzünü daha öne çikaran, kadin sporcu kavramini daha da büyüten bir süreci yasamayi diliyorum." diyerek sözlerini tamamladi.

- Keles: "Tüm arkadaslarimizla gurur duyuyoruz"

Kulüp baskani Fatih Keles, Tokyo 2020'de mücadele eden sporculariyla gurur duyduklarini söyledi.

Türkiye'nin Tokyo 2020'de toplamda 108 sporcuyla temsil edildigini hatirlatan Keles, "Bunun 14'ü kulübümüzün sporcusuydu. Hepsi çok iyi dereceler elde etmek için gitmisti ama bazilari heyecan ve olimpiyatlarin stresiyle bunu basaramadi. Ancak hepsiyle gurur duyuyoruz. Su anda paralimpik sporcularimiz Tokyo'da müsabakalara devam ediyor. Madalya alan sporcularimiz var. Tüm arkadaslarimizla gurur duyuyoruz. Hepsi ülke sporunu basariyla temsil eden gençler." seklinde görüs belirtti.

Baskan Imamoglu, tören sonrasinda spor basini temsilcileriyle sohbet etti.

Kaynak: AA