HSSK Quick Sigorta Yelken Takimi, Avrupa Sampiyonu Oldu

Dünya ve Avrupa sampiyonu sporcularin mücadele ettigi ORC Sportsboat Avrupa Yelken Sampiyonasi'nda, Heybeliada Su Sporlari Kulübü (HSSK) Quick Sigorta Yelken Takimi Avrupa sampiyonu oldu.

Quick Sigorta'dan yapilan açiklamaya göre, sampiyona, 23-29 Agustos'ta Kalamis Yelken Kulübü'nün ev sahipliginde 5 ülkeden 29 tekne, 160 sporcunun katilimiyla gerçeklesti.

Dünya ve Avrupa sampiyonu sporcularin mücadele ettigi ORC Sportsboat Avrupa Yelken Sampiyonasi'nda, Kinaliada-Caddebostan parkuru büyük bir heyecana sahne oldu.

Daha önce 1 Agustos 2021'de gerçeklesen, Sportsboat Trofesi dördüncü ayak HSSK Quick Sigorta Kupasi Yarislari’nda da sampiyon olan Quick Sigorta sponsorlugundaki HSSK Yelken takimi, basarilariyla adindan söz ettirmeye devam etti.

Yarislarda hedefine ulasan ve sampiyon olan 9 sporcudan, iki tekneden ve tek kadin dümenciden olusan Quick Sigorta sponsorlugundaki HSSK Yelken Takimi, ayni zamanda mücadele ettigi sampiyonadaki "en genç takim" unvanina sahip bulunuyor.

- "Yarisma programimizin meyvelerini topladigimiz bir sezon oldu"

Açiklamada görüslerine yer verilen Su Sporlari Kulübü Quick Sigorta Yelken Takimi Antrenörü Saruhan Çinay, sunlari kaydetti:

"4 sene önce kulüp bünyesinde baslamis oldugumuz Sportsboat sinifi teknelerle egitim ve yarisma programimizin meyvelerini topladigimiz bir sezon oldu. 2021 sezonu hedef yarisimiz olan Avrupa Sampiyonasi öncesinde, yaklasik bir yillik yogun bir antrenman ve yaris programini geride biraktik. Bu sezon katildigimiz tüm yarislarda, kürsüde yer alma basarisi gösterdik ve eksikliklerimizi görme sansimiz oldu.

13-15 Agustos'ta yapilan Türkiye Sampiyonasi'nda ikinci olmustuk. Bu yaristaki kazanimlarimiz sayesinde çok zorlu yerli ve yabanci rakiplerimizi geride birakarak sampiyonlugu elde ettik. Bu basarida emegi geçen sporcularimiza, kulübümüze ve sezon öncesi bizlere destek olan Quick Sigorta yetkililerine tesekkür ederiz."

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yasar ve Maher Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen ise yaklasik bir yildir sponsoru olduklari HSSK Yelken Takimi'nin basarilariyla gururlandiklarini, spor ve sporcunun her zaman yaninda olacaklarini aktardi.

Kaynak: AA