GÜNDEM / 31 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katilacak.

(Istanbul/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda video konferans yöntemiyle toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Istatistik Kurumu, temmuz ayina iliskin dis ticaret istatistikleri ile hizmet üretici fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu resmi ziyaret kapsaminda Sirbistan’da temaslarda bulunacak.

(Belgrad) (Fotografli-Görüntülü)

2- Afganistan'da yabanci güçlerin ülkeden ayrilma sürecinin tamamlanmasina ve güvenlik durumuna iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Bursa Müftülügü hizmet binasi açilis törenine istirak edecek.

(Bursa/11.00)??????? (Fotografli-Görüntülü)

2- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde Arkeoloji ve Etnografya Dergisi'nin tanitimi için düzenlenecek törene katilacak.

(Ankara/10.30) (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Paralimpik Oyunlari'nda milli sporcularin madalya mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo) (Fotografli-Görüntülü)

2- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na Japonya'da devam ediliyor.

- Atletizmde Oguz Akbulut mücadele verecek, Golbol Erkek Milli Takimi çeyrek finalde Brezilya'yla karsilasacak. Masa tenisi çeyrek final turlarinda Kadin Milli Takimi, Hirvatistan'la; Erkek Milli Takimi da Slovakya ile karsi karsiya gelecek.

(Tokyo/10.30-15.30) (Fotografli)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2021 Avrupa Sampiyonasi'nin çeyrek finalinde Polonya ile karsilasacak.

(Filibe/20.30) (Fotografli)

4- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes ve takimdan bir futbolcu, 2022 FIFA Dünya Kupasi Elemeleri'nde 1 Eylül Çarsamba günü Istanbul'da Karadag ile yapacaklari maç öncesi TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak.

- Milli takim son çalismasini da tesislerde gerçeklestirecek.

(Istanbul/14.00/19.30) (Fotografli-Görüntülü)

5- A Milli Erkek Basketbol Takimi'nin da yer alacagi FIBA 2023 Dünya Kupasi Elemelerinin kura çekimi Isviçre'de yapilacak.

(Mies/13.00)

6- Teniste sezonun son grand slam turnuvasi ABD Açik'ta ana tablo maçlari sürecek.

(New York)

ÖZEL HABER

1- 10 soruda Kovid-19 döneminde yüz yüze egitim

- Milli Egitim Bakanliginca, okul öncesi ve ilkokul birinci sinif ögrencilerinin yüz yüze uyum egitimleri yarin baslatilacak ve 3 gün sürecek

- 2021-2022 egitim ve ögretim yili, diger tüm sinif seviyelerinde 6 Eylül Pazartesi günü Kovid-19 tedbirleri alinarak haftada 5 gün yüz yüze yürütülecek

- Yüz yüze egitimler, tipki Kovid-19 salgini öncesinde oldugu gibi ders saatleri azaltilmadan ve mevcut ögretim programlarinin bütünü dikkate alinarak gerçeklestirilecek

- Ögretmen ve okul çalisanlarinin asi olmamalari durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmalari istenecek. Ögrencilere yönelik asi ve PCR testi zorunlulugu bulunmuyor. Velilerin PCR test sonuçlari da kontrol edilmeyecek

- Ögretmenlerin mesleki çalisma dönemi programlari ise bugün basladi

- Bakanligin takvimine göre, birinci dönem 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek

(Selma Kasap/Ankara)

2- Is dünyasi yarin açiklanacak büyüme verileri öncesi beklentilerini paylasti

- Is dünyasi temsilcileri, salginin tüm olumsuzluklarina ragmen ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde büyüyecegini, gelecek dönemde sürdürülebilir ve kalici rakamlara ulasmak için nitelikli yatirimlarin devam etmesinin önemli olacagini belirtiyor

- ITO Baskani Sekib Avdagiç:

- "Bu büyümeyi sürdürebilmemiz için yatirimlara vites büyüterek devam etmemiz sart. Özel sektör olarak beklentimiz hem finansman hem de yatirim arazisi, istihdam, enerji, ham madde gibi üretim faktörleri maliyetlerini asagi çekecek düzenlemelerin gündeme gelmesidir"

- ISO Baskani Erdal Bahçivan:

- "Ekonomik güven göstergeleri, sanayicilerin büyük bir yatirim motivasyonuna sahip oldugunu gösteriyor. Bu yatirim istahi mutlaka etkin bir sekilde desteklenmelidir"

- ASKON Genel Baskani Orhan Aydin:

- "Son dönemlerde yerli teknolojide atilan devasa adimlarin yani sira ülke içinde ve kara sularindaki kaynaklara erisim de bizi ekonomik bagimsizliga götürecektir"

(Belgin Yakisan Mutlu/Istanbul)

3- Denizlerde yarin baslayacak yeni av sezonunda hamsi, lüfer ve palamudun bol olmasi bekleniyor

- Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Özkaya:

- "Balikçilarimiz yeni av sezonu için hazirliklarini tamamladi"

- "Bu sene özel izinle yapilan avcilik denemesi sonrasi Marmara Denizi'mizin müsilajdan temizlendigi gözlemlendi ve deniz balik avlamaya uygun hale geldi"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA