GRAFIKLI - A Milli Futbol Takimi, Dünya Kupasi Elemeleri Dördüncü Maçinda Yarin Karadag'i Agirlayacak

Besiktas Park'ta saat 21.45'te baslayacak maçi Fransiz hakem Benoit Bastien yönetecek Ayyildizli ekip, Karadag maçiyla tarihinde 596. kez sahaya çikacak

A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Elemeleri G Grubu dördüncü maçinda yarin Karadag'i konuk edecek.

Besiktas Park'ta oynanacak mücadele 21.45'te baslayacak ve TRT 1'den naklen yayimlanacak.

Müsabakada, Fransa Futbol Federasyonundan hakem Benoit Bastien düdük çalacak. Bastien'in yardimciliklarini ayni ülkeden Hicham Zakrani ve Aurelien Berthomieu yapacak. Karsilasmanin dördüncü hakemi ise Jeremie Pignard olacak.

Ay-yildizli ekip, grubun ilk maçinda Istanbul'da Hollanda'yi 4-2, ikinci maçinda da Ispanya'da Norveç'i 3-0 yenerken, üçüncü maçinda sahasinda Letonya ile 3-3 berabere kaldi. Milli takim, grupta 7 puanla lider durumda bulunuyor.

Karadag ise 6 puan ve averajla Hollanda'nin ardindan üçüncü sirada yer aliyor. Grupta Norveç de 6 puana sahip.

Grubun diger maçlarinda ise Litvanya ile Cebelitarik, Norveç ile de Hollanda karsi karsiya gelecek.

- 2021'deki 10. maç

Milliler, Karadag mücadelesiyle 2021 yilindaki 10. maçina çikacak.

Bu yil oynadigi 9 maçta 4 galibiyet alan milli takim, 2 beraberlik ve 3 de yenilgi yasadi. Bu karsilasmalarda 15 gol atan ay-yildizli ekip, kalesinde 14 gol gördü.

Milli takim, bu yilin ilk maçinda 24 Mart'ta Hollanda ile karsi karsiya geldi. Ay-yildizli ekip, 2022 FIFA Dünya Kupasi Elemeleri G Grubu ilk maçinda Istanbul'da rakibini 4-2 yendi.

Grubun ikinci karsilasmasini Ispanya'da Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0'lik galibiyetle ayrildi. Milliler, gruptaki üçüncü maçinda ise sahasinda Letonya ile 3-3 berabere kaldi. Ay-yildizli ekip, Azerbaycan ile Alanya'da oynadigi özel maçi 2-1 kazanirken, millilerin Antalya'da Gine ile oynadigi özel maç 0-0 sona erdi. Milli takim, EURO 2020 öncesinde oynadigi son özel maçta ise Almanya'da Moldova'yi 2-0 yendi. Ay-yildizli ekip, EURO 2020'nin açilis karsilasmasinda Italya'ya 3-0, ikinci maçinda Galler'e 2-0 ve grubun son maçinda da Isviçre'ye 3-1 kaybetti.

- Türkiye 596. maçina çikiyor

A Milli Futbol Takimi, Karadag maçiyla tarihinde 596. kez sahaya çikacak.

Ay-yildizlilar, 98 yillik tarihinde 319'u resmi, 276'si özel 595 maç oynayip, biri hükmen olmak üzere 226 galibiyet, 142 beraberlik ve 227 yenilgi yasadi.

Milli takim, 253'ü deplasmanda, 259'u evinde, 83'ü de tarafsiz sahada çiktigi maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 790 gol atti, kalesinde 851 gol gördü.

Bugüne kadar 90 farkli ülke milli takimiyla mücadele eden milliler, 595 karsilasmanin 512'sini Avrupa, 33'ünü Asya, 23'ünü Amerika, 24'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yapti.

Milliler, 595 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karsisinda aldi. Türkiye ile Yunanistan arasinda 17 Kasim 2015'te Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda yapilan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'in kural disi futbolcu oynattigi gerekçesiyle karsilasmayi Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayis 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptigi ve 6-1 kazandigi özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nin UEFA ve FIFA üyesi olmamasi nedeniyle degerlendirmeye alinmadi.

- Karadag ile 3. maç

A Milli Futbol Takimi, Karadag ile tarihindeki üçüncü maçina çikacak.

Iki ekip ilk kez, 29 Mayis 2016'da hazirlik maçinda Antalya'da karsi karsiya gelmisti. Türkiye, o maçi Mehmet Topal'in 90+4. dakikada attigi kafa golüyle kazanmisti.

Türkiye ile Karadag arasinda 27 Mart 2018'de deplasmanda oynanan karsilasma ise 2-2 sona ermisti. Ay-yildizli ekibin golleri Cengiz Ünder ve Okay Yokuslu'dan gelmisti.

- Aday kadro

A Milli Takim'in aday kadrosunda su isimler yer aliyor:

Kaleci: Mert Günok (Besiktas), Ugurcan Çakir (Trabzonspor), Altay Bayindir (Fenerbahçe).

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çaglar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Umut Meras (Besiktas), Alpaslan Öztürk (Galataaray)

Orta saha: Okay Yokuslu (Celta Vigo), Taylan Antalyali, Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazici (Lille), Hakan Çalhanoglu (Inter), Ozan Tufan (Watford), Salih Uçan (Besiktas), Cengiz Ünder (Marsilya), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Halil Akbunar (Göztepe).

Forvet: Burak Yilmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Besiktas), Halil Dervisoglu (Brentford).

Kaynak: AA