Giresunspor Baskani Karaahmet Açiklamasi 'Giresunspor En Az Bütçeyle Bu Ligde Mücadele Edecek Takimi Kurmak Zorunda'

Süper Lig ekiplerinden GZT Giresunspor'da kulüp baskani Hakan Karaahmet, Giresunspor'un en az bütçeyle bu ligde mücadele edecek takimi kurmak zorunda oldugunu belirterek, "Bunun baska bir hikayesi yok. Bundan baska bir senaryo da yok." dedi.



Karaahmet, Çotanak Spor Kompleksi'nde düzenledigi basin toplantisinda, Giresunspor'un yasadigi maglubiyetler nedeniyle kendisi gibi milyonlarca insanin mutsuz oldugunu söyledi.

Henüz takimin istedikleri seviyede olmadigina isaret eden Karaahmet, sunlari kaydetti:

"Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a ve Trabzonspor'a yenildik, evet. Deplasmanda yenildigimiz Kasimpasa var. Evet, bunlara yenildik. Keske bunlari yenecek bir takim da kursaydik. Olmadi yani. Galatasaray ile Trabzonspor'u yenecek takimi henüz kuramamisiz. Insallah Giresunspor, Türkiye'nin en iyi takimlarini da yenecek hale gelecek. Bize inanan taraftarlarimizla, bize inanan futbol camiasi ile yolumuza devam ediyoruz. Bu konuda rahat olsunlar. Inanmayanlar her zaman olacaktir. Biz de mücadelemize devam edecegiz. Biz Süper Lig'deyiz."

Karaahmet, "Bu sehrin kriter ve standartlarina uygun hareket etmeye çalisiyorum. Basit kahramanlik hikayeleri yazmak istemiyorum. Çünkü o bizi daha büyük kaoslara ve çikmazlara itebilir. Giresunspor olarak biraz keyif yasayin, biraz mutlu olun. Mutlu olanlara müsaade edin. Su moral bozuklugunu birakin." degerlendirmesinde bulundu.

Giresunspor'un, Giresun'un en önemli markasi, en önemli degeri oldugunu belirten Karaahmet, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu sezon 45 milyon liralik geçmisten gelen borç ödedik. Ben Süper Lig'de bir takim almadim. Ben yerlerde sürünen, batmis, bitirilmis, bütün kaynaklari bitirilmis, kulübünde bilgisayari olmayan, muhasebesi olmayan bir kulübü aldim. Bu ligde de degildi. Giresunspor, bir alt ligde düsmemeye oynayan bir takimdi. Bu takim her sene sanki sampiyonluga oynuyormus gibi bir hava var. Bu takim her sene düsmemeye oynayan bir takimdi. Simdi geldigimiz noktada biz Süper Lig'e çiktik. Bu sezon yaklasik 45 milyon lira eski borç ödedik. Bu kadar borç ödeyen bir kulüp ayni zamanda Süper Lig'de de mücadele etmeye çalisiyor."

Karaahmet, en az bütçeyle ligde mücadele edecek takimi kurma zorunlulugunun bulundugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Simdi biz eski borçlari mi ödeyelim, futbolcu mu alalim? Benim yerimde bir baskasi olsa, kendisini düsünse, astronomik rakamlara inanilmaz futbolcular alir. 200 milyon liraya takim kurar, ondan sonra 'Olmuyor' der, çeker gider. Peki ne olacak Giresunspor'un durumu? Giresunspor en az bütçe ile bu ligde mücadele edecek takimi kurmak zorunda. Bunun baska bir hikayesi yok. Bundan baska bir senaryo da yok. Bunu ben yapamam, varsa da... Tarihinde böyle bir borç olmadi ki. Tarihinde biri çiksin da 'Ben Giresunspor'un su kadar borcunu ödedim.' desin. Böyle bir borç olmadi tarihinde. Bu sene tahta açarken 26 milyon lira ödedik, halen de gelenler var. Biz bunlari Giresun kamuoyu bilsin diye konusuyoruz. Biz böyle mücadele edecegiz."

Hakan Karaahmet, kadroyu güçlendirme adina da iki oyuncu transferi planladiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA