Dünya Motokros Sampiyonasi'na Dogru

Organizasyonun 9. ayagi MXGP of Turkey ve 10. ayagi MXGP of Afyon'da 150'ye yakin sporcu mücadele edecek

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Mahmut Nedim Akülke, Dünya Motokros Sampiyonasi'nin (MXGP) Afyonkarahisar'da gerçeklestirilecek iki ayaginda 150'ye yakin sporcunun mücadele edecegini söyledi.

Akülke, Afyonkarahisar Motor Sporlari Merkezi'nde bulunan Motokros Yaris Pisti'ndeki çalismalari inceledi.

Burada basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Akülke, "Afyonkarahisar'in ev sahipliginde yapilacak Dünya Motokros Sampiyonasi'nin 2 ayagi için çalismalar tamamlandi." dedi.

Organizasyon için yurt disindan girislerin basladigini aktaran Akülke, sunlari kaydetti:

"Dünya Motokros Sampiyonasi'nda 9. yaris MXGP of Turkey 4-5 Eylül'de, 10. yaris MXGP of Afyon 7-8 Eylül'de Afyonkarahisar'da gerçeklestirilecek. Türkiye MotoFest'in kapilari, yarin saat 13.00 itibariyla saat 24.00'e kadar açilacak. 40'a yakin spor etkinligi, sportif faaliyetler, aksam festival konserleri, inanilmaz günler bizi bekliyor. Dünden itibaren yurt disindan takimlarin lojistik tirlari gelmeye basladi. Toplamda 26 tirimiz, bugün kapiyi geçerek Afyonkarahisar'da oldu. Festival alaninda firmalar, kurumsal firmalar, etkinlik firmalari, yogun bir sekilde çalismalarina devam edecek. Yarindan itibaren Avrupa'nin en büyük spor ve festival organizasyonu Afyonkarahisar ve Türkiye'de."

- "100 bin hedefi geçildi"

Belirlenen 100 bin seyirci hedefinin gelen rakamlara bakildiginda geçildigini dile getiren Akülke, söyle konustu:

"Sekiz gün boyunca 100 bin sinirini asacagiz. Artik belki hedef 130 bin, 140 bin, 150 binlerde. Insallah en iyisini gerçeklestirecegiz. Bu sene bir ilki basardik, aslinda geldigimiz günden beri hedefledigimiz nokta burasiydi. Toplamda 150 sporcu bekliyoruz. Iki erkekler bransinda MX1 ve MX2 Dünya Sampiyonalarimiz olacak. Bunun yani sira Kadinlar Dünya Sampiyonasi'nda yine bir ilki yapacagiz, 16 yasinda piril piril bir kizimiz Dünya Motokros Sampiyonasi'nda ilk defa Türkiye'yi ve Afyonkarahisar'i temsil edecek. Bunun yaninda da Avrupa Sampiyonasi da bu kapsamda gerçeklestirilecek. Dolu dolu spor organizasyonlari, festival organizasyonlari, toplamda 15 sanatçinin konseri, 50'ye yakin spor etkinligi sizleri bekliyor."

Akülke, ayrica uluslararasi standartlardaki VIP Karavan Kamp Alani'nda 25 karavan alaninin doldugunu, ekstra 15 karavanlik bir yerin daha olusturuldugunu ve oranin da dolacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA