Dagcilar Uludag'in Zirvesine Çikti

Osmangazi Belediyesi’nin 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla Türkiye Dagcilik Federasyonu Bursa Il Temsilciligi ile ortaklasa düzenledigi “Uludag Tirmanisi” ilgi gördü.

Bursa’daki15 dagcilik kulübü üyesi toplam 60 dagci, tasidiklari Türk bayragini Uludag’in zirvesinde dalgalandirdi. Lisansli dagcilarin katilim sagladigi tirmanis, sabah saatlerindeOteller Bölgesi’nden basladi.

Bursa Dagcilik Il Temsilcisi Nazif Makas ve Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Tamer Balaban’in kafile baskanligindaki ekip, Volfram madeni ile Rasat Düzü güzergâhlarini geçerek 2 bin 543 rakimli zirveye ulasti. Uludag’in zirvesinde Türk Bayragi’ni açan dagcilar, Istiklal Marsi ve saygi durusununardindan vatan ugruna mücadele eden tüm sehitve gaziler için dua etti. Tirmanis ekibi, gidis-dönüs toplam 22 kilometrelik parkuru Sarialan bölgesinde tamamladi.

Bursa Dagcilik Il Temsilcisi Nazif Makas ve dagcilar, bu anlamli programa desteklerinden dolayi Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ve ekibine tesekkür etti.

Kaynak: İHA