Cristiano Ronaldo Resmen Manchester United'da

36 yasindaki oyuncu, Ingiltere temsilcisi ile 2+1 yillik sözlesmeye imza atti.

Ingiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, yildiz futbolcu Cristiano Ronaldo ile 2+1 yillik sözlesme imzaladi.

Ingiliz ekibinden yapilan açiklamada, Juventus ile bonservis bedeli konusunda önceden anlasilan 36 yasindaki Ronaldo ile 2+1 yillik sözlesmeye imza atildigi belirtildi.

12 yil aranin ardindan yeniden Manchester United formasi giyecek Ronaldo ise "Manchester United her zaman kalbimde özel bir yere sahip. Cuma günü kulüp tarafindan yapilan anonsun ardindan aldigim mesajlar beni çok mutlu etti. Old Trafford'da yeniden oynamak ve seyircilerin önüne çikmak için sabirsizlaniyorum. Uluslararasi maçlarin ardindan takima katilacagim. Umarim çok basarili bir sezon geçirecegiz." ifadelerini kullandi.

Yilin futbolcusuna verilen Altin Top (Ballon d'Or) ödülünü 5 kez kazanan Ronaldo, 5'i UEFA Sampiyonlar Ligi, 7'si Ingiltere, Ispanya ve Italya liglerinde sampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa sevinci yasadi.

2003 yilinda Sporting Lizbon'dan transfer edilen Ronaldo, Manchester United'da geçirdigi alti sezonda tüm kulvarlarda 292 maça çikti ve 118 gol atti.

Portekizli yildiz, Manchester United formasiyla Premier Lig'de 3, Lig Kupasi'nda 2, Federasyon Kupasi, Community Shield, UEFA Sampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupasi'nda birer kez sampiyonluk kazandi.

Kaynak: AA