2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda Yarislari Biten Milli Sporcular Yurda Döndü

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda yarismalari sona eren bir grup milli sporcu yurda döndü.

Oyunlarda kadinlar halter 55 kiloda bronz madalya kazanan Besra Duman'in da aralarinda bulundugu sporcu ve antrenörden olusan kafileyi, Istanbul Havalimani'nda Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Burhanettin Hacicaferoglu ile yetkililer karsiladi.

Besra Duman, oyunlarda madalya kazanmanin mutlulugunu yasadigini dile getirerek, "Oyunlara ilk kez katildim. Altin madalya hedefliyorduk. Hedefimiz büyüktü ama olmadi, nasip degildi. Insallah 2024'te altin madalyayla dönecegiz. Evet üçüncü oldugum için çok mutluyum. Biz Türk bayragini dalgalandirmak istiyoruz. Aramizda madalya alamayan arkadaslarim oldu. Onlar için çok üzgünüm. Kalan arkadaslarim da var. Insallah madalyayla dönerler." diye konustu.

Paralimpik oyunlarda yer almanin çok farkli oldugunu aktaran Besra Duman, hedefleri hakkinda, "Üç ay sonra dünya sampiyonasi var. Bir sene sonra da Avrupa Sampiyonasi var. Insallah bundan sonra birincilik için mücadele edecegiz." ifadelerini kullandi.

Besra Duman'in antrenörü Arif Kiran da yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle zor bir hazirlik dönemi geçirdiklerini anlatarak, "Beklentimizi karsilayamadik. Beklentimiz üç madalyaydi. Ona göre hazirlanmistik. Ufuk aksakliklar ve sakatlik... 2024'e çok daha iyi hazirlanip, 3-4 madalya ile dönme arzusundayiz. Bu pandemi süreci gerçekten bizi geriye atti. Besra ile normalde birincilik için taktik gelistirmistik. Onu da yapamadik. Üç ay sonra dünya sampiyonasi var. Ona hazirlanacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA