Vitor Pereira Açiklamasi 'Mutluyum, Bu Ruhla Devam Etmemiz Gerekiyor'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, deplasmanda 2-0 kazandiklari Altay maçinda oyuncularini gösterdikleri performanstan dolayi kutladi. Takimda herkesin birlik oldugunu söyleyen Pereira, “Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor” dedi. Pereira, Fenerbahçe taraftarina da vermis olduklari destekten dolayi tesekkür etti.

Süper Lig’in 3. hafta maçinda Fenerbahçe, deplasmanda Altay’i 2-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira mücadeleyi degerlendirdi.

“Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor”

Pereira, zor bir maç oynadiklarini belirterek, “Yogun bir haftaydi bizim için. Finlandiya’ya seyahat ettik ve orada sentetik çimde bir maç yaptik. O maçin da duygusal yükü agirdi, çünkü gruplara kalmak istiyorduk. O maçi tamamladiktan sonra Türkiye’ye döndük ve Izmir seyahati basladi.

Gerçekten çok büyük bir takim ruhu sergiledik. Oyuncularim çok özgüvenli oynadilar, iyi bir takima karsi ve motive bir takima karsi oynadilar. Çünkü onlar da ilk iki maçlarini kazanmislardi. Fiziksel olarak güçlü bir takima karsi oynadik ama 2-0 gibi net bir skor aldik. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Taraftarlarimiz futbolcularimizla gurur duyuyorlardir diye düsünüyorum. Oyuncularimiza sapka çikarmamiz gerektigini düsünüyorum. Mutluyum, bu ruhla devam etmemiz gerekiyor” dedi.



“Herkes birlik olmus durumda”

Bir spor yorumcusunun kendisini Che Guevara’ya benzettiginin sorulmasi üzerine Pereira, “Daha önce çok fazla isim taktilar ama bu tarz bir isim takmamislardi. Tabii ki bu takiminin ortaya koymus oldugu ruhta en büyük pay oyuncularimin. Çok iyi çalisiyorlar ve birlik halindeler. Henüz yolun basindayiz ama herkes birlik olmus durumda. Tecrübeli oyuncular, genç oyunculari koruyor ve onlara yardim ediyor. Herkes takima yardim etmek için hazir. Bunun için de oyuncularimizi tebrik etmek gerekir diye düsünüyorum. Bunlar taktik ve sistemden daha önemli seylerdir” diye konustu.



“Ilk yaridaki oyun tarzimiz benim hatamdi”

Pereira, ilk yarida pozisyon üretmek anlaminda sikinti yasadiklari sorusuna ise su sekilde yanit verdi:

“Devre arasinda oyuncularima ben ve teknik ekibim yardim etmeye çalistik. Bunlari uyguladigimiz zamanda da ikinci yarinin basinda ürettigimiz gol pozisyonlarini yakaladik. Bir sey planladik ve planlarimiz iyi gitti. Teknik direktörün isi, oyuncularina yardim etmek ve hatalarini düzeltmektir. Belki de ilk yaridaki oyun tarzimiz benim hatamdi. Çünkü rakibin arkada çok fazla bosluk birakacagini söylemistim oyuncularima. Onlar da sürekli uzun top oynadilar. Fakat bizim oyun tarzimiz bu degil. Biz topa sahip olan ve çeviren bir takim görüntüsü sergilemek istiyoruz her zaman. Ikinci yarida bunun düzelttik. Oyuncularim da bunu çok iyi bir sekilde uyguladilar. Bu sekilde iki gol bulduk ve daha fazla da bulabilirdik. Planimiz tuttu ve iyi gitti. Her zaman böyle olmayabilir.”

Pereira’dan Fenerbahçe taraftarina tesekkür

Pereira son olarak, Fenerbahçe taraftarlarinin sosyal medya üzerinden kendisinin fotografini paylasarak “Vardir bir bildigi” sloganinin üretildigi sorusunu yanitladi. Pereira, “Ben ve ekibim her zaman oyunculari gelistirebilmek için çok fazla çalisacagiz. Fenerbahçe taraftari gerçekten çok özel. Bu tutkuyu ve sevgiyi her zaman hissediyorsunuz. Geri gelme sebeplerimden birisi de bu. Ben bu sevgiyi gittigim her yerde hissettim. Dünya’nin neresine gidersem gideyim orada Fenerbahçe taraftarinin bana gösterdigi sevgiyle karsilastim. Onlar da dürüst ve karakterli bir sekilde isimi yapmaya çalistigimi görüyorlar. Onlara kalpten tesekkür ediyorum. Zor zamanlarimiz da olacaktir ama biz birlik olursak eminim sezon sonunda hepimizin kutlamak için sebepleri olacaktir diye düsünüyorum. Yarin ayni zamanda önemli bir gün. Türk halkinin Zafer Bayrami’ni kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA