Ümit Milli Futbol Takimi, Avrupa Sampiyonasi Eleme Grubu Maçlarinin Hazirliklarina Devam Etti

Teknik direktör Tolunay Kafkas:'Kazanmak için bütün argümanlari kullanacagiz. Ben ve oyuncularimiz inançliyiz. Grup zor da olsa birinci hedefimiz bu gruptan finallere katilmak' 'Biz ne kadar genç oyuncuya yatirim yaparsak, bu oyuncular süre alirsa milli takimlar da o kadar basarili olur. Kulüplerimiz de o kadar basarili olur' Milli futbolculardan Serhat Ahmetoglu:'Maçlara en iyi sekilde hazirlanip çikacagiz. Mutlak galibiyet için çikacagiz' Evren Eren Elmali:'Iki çok kritik maç oynayacagiz. Haziriz. Takim olarak elimizden gelenin en iyisini yapacagiz' Ömer Faruk Beyaz:'Ümidimiz iki maçi da güzel atlatarak grupta 6 puana ulasarak lider olmak'

Ümit Milli Futbol Takimi, 2023 UEFA 21 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi Eleme Grubu'nda 3 Eylül'de Belçika, 7 Eylül'de ise Iskoçya ile Bursa'da yapacagi maçlarin hazirliklarini sürdürdü.

Fenerbahçe Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylasi Tesisleri'nde dün aksam kampa giren milli takim, teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde günün ikinci antrenmanini gerçeklestirdi.

Aksam antrenmanindan önce basin mensuplarina açiklamada bulunan Tolunay Kafkas, Belçika ve Iskoçya ile Bursa'da karsilasacaklarini animsatarak, "Hazirliklarimiza dün itibariyla basladik. Bugün de kampa gelen oyuncularimiz oldu. Iki oyuncumuz da bu aksam gelecek. Çalismalarimiza devam edecegiz. Son Ukrayna maçini baz alirsak oldukça iyi seyler yaptik. Özelikle oyun anlayisimiz ve felsefemizi takima oturtmaya çalistik. Bir bina kurduk, bu binanin temeline pres kültürünü, ofansif geçis ve savunma arkasina nasil geçeriz konulari ile birlikte bir sürü prensiplerin altina diger prensipleri ekleyip bu 3-4 günlük kampa sigdirmaya çalisacagiz." diye konustu.

Yapacaklari maçlarda oyun olarak bir sikinti yasamayacaklarina inandigini dile getiren Kafkas, "Kazanmak için bütün argümanlari kullanacagiz. Ben ve oyuncularimiz inançliyiz. Grup zor da olsa birinci hedefimiz bu gruptan finallere katilmak. Ilerleyen günlerde zaten hep beraber bunu degerlendirecegiz." ifadelerini kullandi.

Kafkas, son dönemde bütün takimlarin genç oyunculara süre ve sans vermeye basladigini da aktararak, sunlari kaydetti:

"Olmasi gereken sey buydu zaten. Özellikle 21 Yas Alti Milli Takimi'nin önemini de bu vesileyle vurgulamak istiyorum. Burasi bir geçis yeri. A takima çikacak oyuncular burada süre alacak, kulüplerinde süre alacak ve A Mili Takim ile kendi takimlarinda oynayacak. Bu zaten olmasi gereken sey. Biz ne kadar genç oyuncuya yatirim yaparsak, bu oyuncular süre alirsa milli takimlar da o kadar basarili olur. Kulüplerimiz de o kadar basarili olur. Çalistigim kulüplerde de burada da birçok genç oyuncuyu oynattim. Bunlar bizim göz bebegimiz, gelecegimiz. Onlara önce bir seyler verecegiz, daha sonra isteyecegiz. Hiçbir sey vermeden bir sey istemek dogru degil."

Milli futbolculardan Serhat Ahmetoglu, tüm Türk milletinin Zafer Bayrami'ni kutladigini ifade ederek, "Kampimiz basladi. Siki çalisma halindeyiz. Antrenmanlarimiz devam ediyor. Maçlara en iyi sekilde hazirlanip çikacagiz. Mutlak galibiyet için çikacagiz. Siki çalisiyoruz. Iki maça da kazanmak için çikacagiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz." diye konustu.

Evren Eren Elmali ise ilk defa Ümit Milli Takim kadrosuna çagrildigini belirterek, "Gerçekten çok güzel bir ortam var burada. Çok güzel karsilandik. Iki çok kritik maç oynayacagiz. Haziriz. Takim olarak elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Zor maçlar ama takim olarak çok iyi hazirlaniyoruz. Ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegimizi düsünüyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Ömer Faruk Beyaz da "Takimimiz yeni toplandi. Güzel bir baslangiç oldu. Her sey iyi gidecek. Ümidimiz iki maçi da güzel atlatarak grupta 6 puana ulasarak lider olmak." ifadelerini kullandi.

Öte yandan Ümit Milli Takim, antrenmandan önce Türk bayragi açarak 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutladi.

Milli takim, isinma hareketleriyle basladigi aksam antrenmaninda teknik ve taktik agirlikli çalismalar yapti.

Kaynak: AA