Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda Mücadele Eden Bir Grup Milli Sporcu Yurda Döndü

Istanbul Havalimani'nda çiçeklerle karsilanan kafilede, bronz madalya kazanan judocular Recep Çiftçi ve Zeynep Çelik de yer aldi Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan: 'GESF sporculari, ülkemizi en iyi sekilde temsil ediyor'.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda mücadele eden ve yarismalari sona eren bir grup milli sporcu yurda döndü.

Japonya'nin baskenti Tokyo'daki Haneda Havalimani'ndan kalkan tarifeli uçak ile Istanbul Havalimani'na gelen sporcu kafilesi için karsilama töreni düzenlendi. Kafilede bronz madalya kazanan judocular Recep Çiftçi ve Zeynep Çelik de yer aldi.

Milli sporculari karsilayanlar arasinda bulunan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Baskani Hasan Sayyidan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Judoda aldigimiz 2 madalya bizi çok mutlu etti. Sadece judoda degil kadin ve erkek golbol takimlarimizin madalya mücadeleleri devam ediyor. Ayrica 4 atletimizin de müsabakalari baslayacak. Daha madalya çikaracagimiza inaniyorum. GESF sporculari, ülkemizi en iyi sekilde temsil ediyor." ifadelerini kullandi.

Tokyo'da 57 kiloda bronz madalya alan milli judocu Zeynep Çelik, duygularini anlatmakta zorlandigini aktararak, "18 günlük bir aradan sonra ülkeme bronz madalyayla dönmenin gururunu yasiyorum. Heyecanli ve mutluyuz. Ülkemize bronz madalya kazandirdik. Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu ve bize destek veren herkese tesekkür ediyorum." diye konustu.

Judoda 60 kiloda üçüncü olan Recep Çiftçi de "Ülkemize madalyayla dönmenin gururunu yasiyoruz. Çok güzel bir duygu. Bunu kelimelerle anlatmak mümkün degil." dedi.

Havalimanina gelir gelmez ilk olarak 2 aylik ogluna sarilan Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Oglumu çok özlemistim. Olimpiyata gitmeden önce bir söz vermistim. Önce ülkemiz ve bayragimiz, sonra da oglum için mücadele edecektim. Elimden geleni yaptim ve ülkemize bronz madalya kazandirdim. Insallah 2024 yilinda ülkemize altin madalya getirmek istiyoruz. Bizi destekleyen Gençlik ve Spor Bakanligina, bizi hiçbir zaman yalniz birakmayan bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu'na, federasyonumuz, kulübümüz ve antrenörlerimize tesekkür ediyorum."

Madalyasini esi Zeynep Çiftçi'nin boynuna takan Recep Çiftçi, madalyanin asil sahibinin esi oldugunu vurgulayarak, "Madalyayi esim hak etti. Ben onlar için mücadele ettim. Gerçek sahipleri onlar. Çocugum 20 günlükken kampa katildim. Sonra hiç göremedim. Simdi 2 aylik oldu, büyümüs." seklinde görüs belirtti.

Zeynep Çiftçi ise, "Recep ile gurur duyuyoruz. Kendisi sözünü tuttu ve bronz madalyayla döndü. Hem ülkemiz hem de oglumuz için çok mutluyum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA