Suat Çelen Açiklamasi 'Tarihte Ilk Defa Hem Avrupa'da Hem Dünyada Pesinden De Olimpiyatta Madalya Aldik'

Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, cimnastigin son dönemlerdeki çikisi Türk milletini mutlu ettigini söyleyerek, "Tarihte ilk defa hem Avrupa da hem dünyada pesine de olimpiyatta madalya aldik" dedi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, 30 Agustos Zafer Bayrami’na katilmak üzere Bilecik’e geldi. Tören sonrasi gazetecilere açiklama yapan Çelen, "2012 de cimnastik 12 ildeydi, bugün ise 81 ilde. 1200 sporcudan 120 bine askin lisansli sporcu sayisina ulastik. Bilecik’e daha önce de gelmistim, cimnastik yoktu, baslatmistik. Simdi de müdürümün ilçe projeleriyle beraber merkezde ikinci salon bizleri çok mutlu etti. Hem kendisini ziyaret hem de Bilecik’te daha neler yapabiliriz konusmak üzere buradayiz. Tabi böylesi anlamli bir günde böyle bir törende bulunmak bizi mutlu etti" dedi.



"Tarihte ilk defa hem Avrupa da hem dünyada pesine de olimpiyatta madalya aldik"

Cimnastigin son dönemlerdeki çikisinin Türk milletini mutlu ettigini söyleyen Çelen, "Cimnastik bir anda alinan basarilar sonrasi ülkenin gündemine geldi. Tarihte ilk defa hem Avrupa da hem dünyada pesine de olimpiyatta madalya aldik. Dediginiz gibi çok güçlü bir genç ekip geliyor. Onlar artik altin madalyaya ulasip Paris’te ülkemizin bayragini dalgalandiracaklar. Bundan sonra hedef Türk cimnastiginde olimpiyatlara katilim olmayacak tabi ki, madalya almak olacak. Söyle hatirliyorum da iki olimpiyat öncesinde hatta bu olimpiyat öncesinde bana alabilecek miyiz, cimnastik gidecek mi, madalya alabilecek miyiz, rengi ne olacak, kaç tane olacak sorulari sorulmaya baslanmisti. Tabi bu basta Gençlik ve Spor Bakanligimizin cimnastige vermis oldugu destek ve illerde ki tasralarda bulunan il müdürlerimizin cimnastige vermis oldugu destek, basta federasyonumuzun yönetim kurulu, ailelerimiz, sporcularimiz, kulüplerimiz, hakemlerimiz hep beraber güçlü bir aile olduk. Bu yüzden cimnastik güzel bir yere geldi dünyada. Cimnastik ülkesi olma yolunda adimlari attik. Güzel seyler olacak" ifadelerini kullandi.

"1200 lisansli sporcu vardi bugün 120 bini asti"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen, konusmasinin devaminda, "Bin 200 lisansli sporcu vardi bugün 120 bini asti. Yaklasik 600 tanesi yarisiyordu, simdi 25 bin kisi yarisiyor. Ama Türk jimnastiginin hedefi eger Almanya’da milyonlarsa 82, 83 milyon bir ülkede milyonarli yakalamak olacak. Çünkü Türk milletinde o potansiyel var. Türk gençlerine, çocuklarina, kadinlarina hizmet verdiginiz zaman onlara yatirim yaptiginiz zaman, onlara imkan sagladiginiz zaman neler yapacaklarini gösterdiler. Cimnastik de bunlardan bir tanesi. Çok mutluyum. Tabii ki biz madalyalari konusan ön plandaki kisi oluyoruz ama arka planda inanilmaz bir gönüllü ordusu var o yüzden ben emek veren cimnastik için emek verene herkese tesekkür ediyorum. Tabi cimnastigin büyümesi basta tasralarda bulunan il müdürlerimizin katkisi çok önemli.O yüzden ben umut ediyorum gelecek yillarda hem burada Türkiye Sampiyonasi Bilecik’te hem de ümit ediyorum milli sporcular da ülkemizi temsil edecek. Buna inancim tam" cümlelerine yer verdi.

Öte yandan Türkiye Cimnastik Federasyonu Baskani Suat Çelen’e, Gençlik ve Spor Il Müdürü Yasin Özdemir eslik etti.

Kaynak: İHA