Sokak Basketbolunda Final Heyecani Yasandi

Çayirova Belediyesi’nin düzenledigi 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvasi’nda final günü heyecani yasandi.

Bu yil ilki düzenlenen 3X3 Çayirova Sokak Basketbolu’nun ikinci gününde müsabakalar saat 16.00 itibariyle oynanmaya basladi.

Ilk gün tur atlama sevinci yasayan 24 takim sahadaki yerlerini aldi. 8 gruptan olusan ikinci tur asamasinda gruplarini ilk sirada tamamlayan takimlar çeyrek final hakki kazandi. Çeyrek finallerden itibaren tek maç eleme sistemiyle oynanan maçlar sonucunda finale çikma hakkini Dis Perileri ve Air Ball takimlari kazandi. Dolu tribünler önünde oynanan müsabakada maç içerisinde galip taraf sürekli el degistirirken son saniye ikiligi ile maçi kazanan taraf 21-20 skor ile Air Ball takimi oldu. Sampiyonluk kupasi ve 3.000 Tl hediye çekinin sahibi olan Air Ball sampiyonlugu büyük bir cosku ile kutladi. Turnuvanin yani sira üçlük atma yarismasi da gerçeklestirildi.

Yarismanin kazanani lise ögrencisi Mert Hayat oldu. 3 asamali yapilan turnuvada ilk turu basariyla geçen yarismacilar üst turda olmaya hak kazanirken, üst turda en yüksek skora ulasan iki yarismaci finale çikti. Finalde Serdar Öztürk’ü maglup eden Mert Hayat sampiyonluga ulasirken, 1000 TL hediye çekinin de sahibi oldu. Üçlük yarismasini ve turnuva mücadelelerinin anlatimini deneyimli spiker Refik Kestem gerçeklestirdi.

Baskan Çiftçi basketbol oynadi

Çayirova Belediye Baskani Bünyamin Çiftçi, ikinci gün de turnuvaya katilim gösterdi. Sahada basketbol oynayan Baskan Çiftçi, izleyenlerden alkis aldi. Maç sonrasinda üçlük atma yarismasini izleyen Çiftçi, final maçinda da tribündeki yerini aldi. Final maçi sonrasi Çayirova Kaymakami Hasan Gözen ile birlikte kazananlara ödüllerini veren Baskan Bünyamin Çiftçi, "Bir çok dalda çocuklarimiza, gençlerimize hizmet veriyoruz. Iki sene içerisinde yüzmede karatede Türkiye 1.miz ve Türkiye 2.miz oldu. Mili takima oyuncular kazandirdik. Avrupa 1.si olduk. Karatede Avrupa 7.si olduk. Insallah bu tür faaliyetleri her sene yapacagiz, imkan bulursak senede iki defa yapacagiz’" dedi.

Karizma Showla bitti

Turnuva maçlarinin ardindan Karizma Show ekibi sahne aldi. Akrobasi sinirlarini zorlayan hareketleri ve smaçlariyla izleyicilere keyifli anlar yasatan ekip yaptiklari gösteri ardindan izleyicilerden alkis topladi. Karizma Show’un gösterisinin ardindan Sokak Basketbolu Turnuvasi sona erdi.

Kaynak: İHA